Katalog przepisów

Indyk na sałacie

Autor: indykpol
Ocena:
0,0

Komentarze: 0
Kategoria: Sałatki
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 45 min
Składniki:
  • 400 g Mięsa z indyka na kotlety Samo dobro
  • sól i pieprz do smaku
  • garść pokrojonej dymki i kolendry
  • 1 łyżka oleju rzepakowego
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego
  • 1/2 łyżeczki płatków chilli
  • 100 g pomidorków
  • 1/2 owocu granatu (pestki)
  • 100 g kukurydzy z puszki
  • 90 g czarnych oliwek
  • 1 czerwona cebula
  • 1 limonka (sok)
  • 1 awokado
  • 1 mango
  • 2 małe sałaty rzymskie
Pobierz pdf
  • Sposób przygotowania:

    1. Na rozgrzany olej wrzuć kmin rzymski i płatki chilli, lekko podsmaż.
    2. Dodajemy mięso mielone i smaż aż się zarumieni, dodając przed końcem smażenia pokrojony czosnek.
    3. W międzyczasie pokrój w kosteczkę mango i awokado (skrop je od razu limonką), cebulę.
    4. Wydobądź pestki granatu, przekrój pomidorki i oliwki, poszatkuj dymkę i kolendrę. Wszystkie te składniki zmieszaj z mięsem i ułóż na liściach opłukanej sałaty. Możesz dodatkowo skropić je limonką. Serwuj w gorące dni:)

    Smacznego!

Tagi