IndykpolIndykpol

Smak I zdrowie na co dzień



Pierś z indyka z sosem pistacjowym

Ocena:
  1. 4
Komentarze:
0

Czas przygotowania: 90 minut

Pieczona pierś z indyka w sosie własnym. Podawana z sosem pistacjowym. Najlepiej smakuje z pieczonymi ziemniaczkami i marchewką.

Składniki:

  • pierś z indyka 
  • sól 
  • pieprz 
  • olej 
  • śmietana kremówka 36%
  • orzechy pistacjowe


Sposób przygotowania:

Pierś z indyka nacieramy solą, pieprzem i olejem- odstawiamy na 2 godziny do lodówki. Związujemy i pieczemy ok.50 minut w piekarniku w temp.165°C. W trakcie pieczenia polewamy indyka sosem, który wytwarza się w trakcie pieczenia. Gdy indyk jest gotowy sporządzamy sos. Sos: Śmietankę wlewamy do garnka dodajemy posiekane orzechy pistacjowe, sos z pieczenia indyka i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Pokrojonego w plastry indyka polewamy sosem. Podajemy z pieczonymi ziemniaczkami i marchewką karotką z wody z dodatkiem masła. SMACZNEGO!! Autor: Aneta Zając

Powrót Dodaj nowy przepis
Oceń przepis:

Komentarze (0):

Dodaj komentarz
Brak komentarzy