IndykpolIndykpol

Smak I zdrowie na co dzień



Filet z indyka duszony z ananasem i rodzynkami

Ocena:
  1. 4
Komentarze:
0

Czas przygotowania: 35 minut

Danie o słodko-kwaśnym smaku, który nadaje połączenie mięsa z rodzynkami i ananasem

Składniki:



Sposób przygotowania:

Filet z indyka umyć i dokładnie osuszyć, pokroić w nieduże plastry, przyprawić. Na patelni rozpuścić masło, dodać oliwę i obsmażyć filet na złoty kolor. Przełożyć do większego naczynia, podlać kilkoma łyżkami wody i poddusić. Do prawie miękkiego mięsa dodać pokrojonego w kostkę ananasa i garść rodzynek. Jeszcze chwilę razem poddusić. Szklankę zalewy z ananasa rozmieszać z mąką i dodać do duszącego się mięsa. Zagotować, ewentualnie doprawić. Potrawa powinna mieć ostro-słodki smak. SMACZNEGO!! Autor: Jarosław Szerszeń

Powrót Dodaj nowy przepis
Oceń przepis:

Komentarze (0):

Dodaj komentarz
Brak komentarzy