IndykpolIndykpol

Smak I zdrowie na co dzień



Roladki indycze z serem i pomidorami

Ocena:
  1. 2
Komentarze:
0

Czas przygotowania: 40 minut

Roladki z pomidorem i serem, w sosie śmietanowym.  Bardzo smaczne i soczyste danie.

Składniki:

  • mozzarella 150g
  • pomidory 2 szt.
  • bazylia 1 pęczka
  • sznycle z indyka
  • sól
  • czarny pieprz
  • bulion z kury 1l
  • olej 1 łyżka
  • gęsta śmietana 2 łyżki


Sposób przygotowania:

Na 4 porcje: 1.Ser osączyć i pokroić w kostkę. 2. Pomidory obrać, pokroić w kostkę, usuwając nasady szypułek i nasiona. 3. Bazylię umyć, otrząsnąć z wody i posiekać. 4. Sznycle indycze rozgnieść pięścią i oprószyć z obu stron solą i czarnym pieprzem. 5. Ułożyć na mięsie ser, pomidory i bazylię. 6. Zwinąć sznycle w roladki i owinąć kuchenną nicią lub spiąć klamerkami do rolad. 7.Ogrzać półmisek. 8. Podgrzać bulion z kury. 9. Na patelni rozgrzać olej i smażyć w nim dookoła roladki z indyka ok. 10 min. na średnim ogniu. 10. Roladki zdjąć z patelni, przełożyć na ogrzany półmisek i odstawić w ciepłe miejsce. 11. Wlać na patelnię ciepły bulion i rozprowadzić nim tłuszcz ze smażenia. 12. Połączyć z gęstą śmietaną i nieco wygotować (dowolnie) na silnym ogniu. 13.Polać roladki sosem. 1 porcja = 1365 kJ/325 kcal Autor: Agnieszka Wrońska

Powrót Dodaj nowy przepis
Oceń przepis:

Komentarze (0):

Dodaj komentarz
Brak komentarzy