IndykpolIndykpol

Smak I zdrowie na co dzień



Roladki indycze nadziewane

Ocena:
  1. 3
Komentarze:
0

Czas przygotowania: 70 minut

Przepis na dobre roladki, kóre warto wypróbować. Roladki są  pracochłonne, ale efekt zadziwi wszystkich którzy je będą kosztować. Będą pozytywnie zaskoczeni.

Składniki:

  • 2 filety z indyka
  • 8 średnich pieczarek
  • 2 ogórki kiszone
  • 3 kromki suchego chleba
  • 5 zasłuszonych śliwek
  • 2 parówki drobiowe
  • 3 ziela angielskie
  • 2 łyżki mąki
  • 1 jajko
  • 4 łyżki natki pietruszki
  • bułka tarta
  • masło do smażenie
  • sól
  • pieprz mielony


Sposób przygotowania:

Filety z indyka rozciąć na pół wzdłuż, rozklepać, posolić, popieprzyć. Pieczarki drobno pokroić i usmażyć na maśle. Do pieczarek dodać jajko, 2 łyżki posiekanej pietruszki, pokruszone kromki suchego chleba, pokrojone w kostkę parówkii, ogórki, rozdrobnione śliwki, tyle bułki tartej aby farsz był ścisły. Doprawić solą i pieprzem. Farsz nałożyć na pierśi. Zwinąć 4 roladki. Związać nicią. Obtoczyć w mące. Usmażyć na rumiano. Włożyć do garnuszka i posypać 2 łyżkami usiekanej pietruszki, zielem angielskim, Zalać 0,5 szklanką wody. Całość wsadzić do piekarnika i dusić przez godzine. Wyjąć potem roladki z garnka. Delikatnie zdjąć nitki. Podawać z ziemniakami i surówką.

Powrót Dodaj nowy przepis
Oceń przepis:

Komentarze (0):

Dodaj komentarz
Brak komentarzy