Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu dostosowania naszego serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników. W przeglądarce internetowej można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień w przeglądarce internetowej dotyczącej cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Pozostając na naszej stronie internetowej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie tej technologii. Więcej informacji znajdziesz w Polityce prywatności.
W małym garnuszku stop 40 g masła, dodaj łyżkę mąki i wymieszaj. Gdy mąka zarumieni się – dolej mleka i mieszaj trzepaczką aż sos zagęści się. Dodaj gałkę, sól i pieprz.
Wszystkie kromki chleba posmaruj pozostałym masłem z obydwu stron. Na 2 kromkach rozsmaruj musztardę, łyżkę beszamelu, ułóż plastry fileta, posyp połową sera.
Następnie zamknij pozostałymi kromkami chleba, na których rozprowadź pozostały beszamel oraz ser.
Piecz przez 20 minut.
Opcja 2: powtórz wszystkie kroki 1-5 z wyjątkiem musztardy i beszamelu.
Usmaż 2 jajka sadzone i ułóż je na zapieczonych na kanapkach.