Bianka - pierś gotowana z indyka

Wędlina wytwarzana z mięsa z piersi indyka, charakteryzująca się naturalnie niską zawartością tłuszczu - poniżej 2%.

Produkt o apetycznym, jasno różowym przekroju oraz delikatnym i naturalnym smaku uzyskanym dzięki procesowi gotowania. Duże plastry (12 x 16 cm) idealne do ukladania finezyjnych kompozycji na półmisku, kanapce.

Główne zalety piersi gotowanej Bianka:

  • unikalny produkt w swojej kategorii w 100% z mięsa indyczego
  • naturalnie niska zawartość tłuszczu
  • delikatny smak
  • Wartość odżywcza w 100 g produktu
    Tłuszcz 1.2 g
    w tym
    - kwasy tłuszczowe nasycone 0.5 g
    Węglowodany 1.9 g
    w tym
    - cukry 0.4 g
    Białko 14 g
    Sól 2.1 g
    Błonnik 1.6 g
    Produkt może zawierać:
    gluten; może zawierać:soję,jaja,mleko,seler,gorczycę
    Opakowanie jednostkowe:
    ok. 2,4 kg
    Posiłek:
    śniadanie, kolacja
    Temperatura przechowywania:
    2-6°C