Wyszukiwarka

Logowanie

Socials

Podudzie z kurczaka

Element kurczaka, doskonały do wielu potraw, szybki w obróbce termicznej.

Przykład podania:

Pałki w sosie miodowo - musztardowym

Składniki:

  • pałki kurczaka 7szt. Indykpol
  • musztarda francuska 2 łyżki
  • miód 2 łyżki
  • ketchup 2 łyżki
  • sos sojowy 2łyżki

Sposób przygotowania:

Musztardę, miód, ketchup i sos sojowy wymieszać i polać sosem pałki. Odstawić na pół godziny, a następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego i zapiekać pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 50 minut. Zdjąć pokrywę naczynia i jeszcze zapiekać ok. 15 minut. Mięso jest pyszne na ciepło i na zimno.

Autor: Katarzyna Jurga

  • Wartość odżywcza w 100 g produktu
    Opakowanie jednostkowe:
    luz
    Posiłek:
    obiad, kolacja
    Temperatura przechowywania:
    do 4°C
  • Indeks: 7542

    Marka: Poldrob

    Grupa produktowa: Mięso

    Kategoria: Kurczak

    Forma pakowania: luz