Wyszukiwarka

Logowanie

Socials

Skrzydło z kurczaka

Chude mięso, idealne zarówno do wywaru na rosół, jaki i delikatną przekąskę.

Przykład podania:

Skrzydełka w słodkim sosie pomarańczowym.

Składniki:

  • skrzydła z kurczaka
  • 6szt morele
  • sok z 1 pomarańczy
  • przyprawa do indyka
  • czosnek rozmaryn
  • miód 4 łyżeczki

Sposób przygotowania:

Skrzydła natrzeć przyprawą do indyka, czosnkiem i rozmarynem dzień wcześniej. Podsmażyć na złoty kolor każde skrzydło polewając łyżeczką miodu każde. Wkładać do naczynia żaroodpornego. Morele namoczyć w soku pomarańczowym. Na podsmażone mięso wyłożyć morele i polać sokiem. Piec godzinę w piekarniku w temp. 180st. Podawać z ryżem i surówką.

Autor: Ewa Sienicka

  • Wartość odżywcza w 100 g produktu
    Opakowanie jednostkowe:
    luz
    Posiłek:
    obiad, kolacja
    Temperatura przechowywania:
    do 4°C
  • Indeks:  7509

    Marka: Poldrob

    Grupa produktowa:  Mięso

    Kategoria: Kurczak

    forma pakowania: luz