Wyszukiwarka

Logowanie

Socials

Udo z kurczaka

Element kurczaka idealny do dań na kążdą okazję.

Sposób podania:

Udka z kurczaka na styl indyjski

Porcja dla 4 osób.

Porcja zawiera: 229 kcal, 37 g białka, 6 g węglowodanów, 7 g tłuszczu.

Składniki:

  • 4 udka z kurczaka bez skórki
  • marynata: 150 ml jogurtu naturalnego 1 łyżka zmielonego kminu rzymskiego 1 łyżka suszonej kolendry 2 łyżeczki kurkumy 1 łyżeczka sproszkowanego chili

Sposób przygotowania:

Wymieszać składniki marynaty. Obtoczyć udka z kurczaka marynatą. Wstawić je do lodówki, przynajmniej na 30 min, a nawet na całą noc. Rozgrzać piekarnik do 200˚C, usunąć nadmiar marynaty z udek i piec je przez ok. 30 min. Podawać z brązowym ryżem i sałatką z marchwi (starta na tarce marchew, posiekana cebula, posiekana natka pietruszki, imbir, pestki dyni, sok z cytryny, sól). Porada: latem można upiec udka na grillu.

  • Wartość odżywcza w 100 g produktu
    Opakowanie jednostkowe:
    luz
    Posiłek:
    obiad, kolacja
    Temperatura przechowywania:
    do 4°C
  • Indeks: 3630011

    Marka: Poldrob

    Grupa produktowa: Mięso

    Kategoria: Kurczak

    forma pakowania: luz

Podobne produkty

Ćwiartka z kurczaka

Delikatne i proste w obróbce mięso, dzięki czemu w sposób prosty i szybki można przygotować pyszny i pożywny obiad.
zobacz
produkt