Ośmiorniczki
-
WYKONANIE:
- Parówki przetnij na pół i rozkrój na końcach na krzyż na długości do 3-4 cm.
- Podsmaż na roztopionym maśle, najpierw boki.
- Potem postaw parówkę na rozciętych końcach i podsmaż tak, aby końcówki odkręciły się na zewnątrz niczym macki ośmiornicy.
- "Ośmiorniczki" polecamy z pieczywem i ketchupem.
SMACZNEGO!
Other recipies
-
Koziołki w piekiełku
Category: Przekąski
Difficulty: Łatwy
Preparation time: ok. 30 min
Author: indykpol -
Żółwiki
Category: Dania główne
Difficulty: Średni
Preparation time: ok. 1 godz.
Author: indykpol -
Serduszka śniadaniowe
Category: Przekąski
Difficulty: Średni
Preparation time: ok. 20 min
Author: indykpol -
Lekkie omlety
Category: Przekąski
Difficulty: Łatwy
Preparation time: ok. 10 min
Author: indykpol