Smaczna kuchnia

Jak przygotowywać parówki?

22.05.2012

Aby podgrzać jedną czy dwie parówki, wyjmij je z opakowania i wrzucić do lekko gotującej wody na ok. 3 minuty. Doskonała przekąska gotowa w okamgnieniu.

Jeśli przygotowujesz większy posiłek lub chcesz ugotować parówki np. na biwaku, gdzie nie ma dostępu do bieżącej wody lub jej jakość jest niepewna miej ze sobą parówki, które można gotować w opakowaniu. Takie opakowanie wykonane jest z folii przystosowanej do gotowania. Aby móc w pełni cieszyć się smakiem parówek wystarczy wrzucić je w opakowaniu na ok. 5 minut do lekko gotującej się wody.

Możliwość gotowania parówek w opakowaniu jest także przydatna na co dzień, jeśli woda w Twoim domowym kranie - w wyniku chlorowania, bądź wysokiego poziomu wapnia lub metali - wpływa niekorzystnie na smak potraw w niej gotowanych. W ofercie Indykpol opakowanie z taką funkcjonalnością dostarczają Parówki z indykiem oraz nowość w ofercie parówki Ulubione drobiowo-wieprzowe. Smacznego!

dr Anna Kulikowska, Doradca Żywieniowy; specjalista z zakresu dietetyki i żywienia oraz jakości surowców i produktów spożywczych.Właścicielka poradni dietetycznej online Dobrze jeść (www.dobrzejesc.com). Aktywnie promuje zdrowy styl odżywiania poprzez liczne publikacje, w tym docierające do szerokiego grona odbiorców informacje w internecie. Umiejętnie łączy  teorię z praktyką pokazując jak w oparciu o ogólnodostępne produkty spożywcze komponować dobrze zbilansowane posiłki odpowiednie dla osób w zależności od wieku, stanu zdrowia i trybu życia.
Jeśli masz pytania do naszego eksperta, pisz na adres: doradcazywieniowy // indykpol.pl
lista aktualności