Katalog przepisów

Cordon bleu z indyka

Autor: indykpol
Ocena:
0,0

Komentarze: 0
Kategoria: Dania główne
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 45 min
Składniki:
Pobierz pdf
  • Sposób przygotowania:

     

    1. Nagrzej piekarnik do 190 stopni.
    2. Pierś pokrój na 4 części. Każdą ułóż między dwa arkusze papieru do pieczenia i ubij na płasko. Rozbite filety dopraw solą i pieprzem z obydwu stron. Na każdym ułóż plaster fileta Specjał oraz sera i zawiń w rulon. Zabezpiecz wykałaczkami przed rozwinięciem.
    3.  Obtocz filety w rozbełtanymi jajku, a następnie w panko zmieszanym z parmezanem.
    4. Piecz przez 35 minut.
    5. Serwuj z sosem holenderskim lub miodowo musztardowym.

    Smacznego!