Ośmiorniczki
-
WYKONANIE:
- Parówki przetnij na pół i rozkrój na końcach na krzyż na długości do 3-4 cm.
- Podsmaż na roztopionym maśle, najpierw boki.
- Potem postaw parówkę na rozciętych końcach i podsmaż tak, aby końcówki odkręciły się na zewnątrz niczym macki ośmiornicy.
- "Ośmiorniczki" polecamy z pieczywem i ketchupem.
SMACZNEGO!
Inne przepisy
-
Koziołki w piekiełku
Kategoria: Przekąski
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 30 min
Autor: indykpol -
Żółwiki
Kategoria: Dania główne
Trudność: Średni
Czas przygotowania: ok. 1 godz.
Autor: indykpol -
Serduszka śniadaniowe
Kategoria: Przekąski
Trudność: Średni
Czas przygotowania: ok. 20 min
Autor: indykpol -
Lekkie omlety
Kategoria: Przekąski
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 10 min
Autor: indykpol