Katalog przepisów

Koziołki w piekiełku

Autor: indykpol
Ocena:
0,0

Komentarze: 0
Kategoria: Przekąski
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 30 min
Składniki:
  • 2 szt. cebul
  • 1 szt. małego kabaczka
  • 2 szt. żółtych papryk
  • 2 szt. czerwonych papryk
  • 4 szt. dużych pomidorów
  • 1 op. Parówek Jedyneczek
  • 1 łyżka słodkiej czerwonej papryki
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki cukru
  • 1 szczypta pieprzu
  • 1 szczypta soli
  • 1 ząbek czosnku
  • 5 listków bazylii
  • 4 listki oregano
Pobierz pdf
    1. Warzywa umyj, obierz (paprykę oraz pomidory sparz i zdejmij skórkę), a następnie pokrój w kostkę.
    2. Cebulę, a następnie rozdrobniony czosnek zarumień na patelni.
    3. Przełóż do garnka, dodaj pozostałe warzywa i duś na małym ogniu pod przykryciem do miękkości.
    4. Dodaj przyprawy i posiekane zioła. Każdą parówkę podziel na 3 kawałki. Oba końce natnij na krzyż. Podsmaż na patelni, aż końce wygną się jak rogi. Wrzuć do gotującego się lecza.

    SMACZNEGO!

Inne przepisy