Katalog przepisów

Burger deluxe z indykiem

Autor: indykpol
Ocena:
0,0

Komentarze: 0
Kategoria: Przekąski
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 45 min
Składniki:
  • 4 Sznycle z fileta z piersi indyka
  • sól i pieprz do smaku
  • 4 plastry żółtego sera
  • 4 łyżki domowego majonezu
  • 250 g surówki coleslaw
  • 8 plastrów ogórka konserwowego
  • 1/2 cebuli czerwonej
  • 2 łyżki oleju rzepakowego
  • 1 pomidor
  • 4 liście sałaty rzymskiej
  • 1 szklanka panko
  • 2/3 szklanki mąki
  • 1 jajko
  • 4 burgery pełnoziarniste
Pobierz pdf
  • Sposób przygotowania:

    1. Sznycle z indyka rozbij dłonią lub tłuczkiem. Obtocz w mące, następnie w jajku z solą i pieprzem, a na końcu w panko. Odstaw do lodówki na 30 minut.
    2. Na patelni rozgrzej olej i smaż kotlety po 3-4 minuty z każdej strony. Pod koniec ułóż na wierzchu każdego kotleta po plasterku żółtego sera i przykryj patelnię pokrywką na 30 sekund.
    3. Bułkę przetnij i podgrzej w piekarniku lub na patelni grillowej. Posmaruj jej dolną cześć domowym majonezem i ułóż na niej kolejno: liść sałaty rzymskiej, 2 łyżki surówki coleslaw, kotlet z żółtym serem, duży plaster pomidora, parę krążków czerwonej cebuli, 2 plastry ogórka. Wierzchnią cześć bułki również posmaruj majonezem.

    Smacznego!

Tagi

Inne przepisy