Katalog przepisów

Curry z indykiem

Autor: indykpol
Ocena:
0,0

Komentarze: 0
Kategoria: Dania główne
Trudność: Średni
Czas przygotowania: ok. 1 godz.
Składniki:
  • 1 op. Mięsa indyczego gulaszowego
  • 1 słoiczki pasty curry
  • 1 szt. czerwonej papryki
  • 1 szt. zelonej papryki
  • 1 szt. żółtej papryki
  • 1 szt. pak choi
  • 1 szt. cebuli
  • 1 op. groszku cukrowego
  • 1 łyżka sosu rybnego
  • 1 puszka mleka kokosowego
Pobierz pdf
  • Składniki na 3 porcje.

    WYKONANIE:

    1. Na odrobinie oleju kokosowego podsmaż na patelni pastę curry.

    2. Dodaj mięso z indyka. Smaż przez kilka minut i dodaj pokrojoną w kostkę paprykę.

    3. Po kilku minutach dorzuć cebulę prokrojoną w piórka.

    4. Groszek cukrowy najpierw zblanszuj przez 2 minuty, potem wrzuć na patelnię. Smaż wszystkie składniki, dość regularnie mieszając.

    5. Na koniec dolej puszkę mleka kokosowego i duś na wolnym ogniu przez 15- 20 minut.

    6. Przed podaniem dorzuć pokrojoną drobną kapustę pak choi i odparowuj sos przez kilka minut.

    7. Podaj z uprzednio ugotowanym ryżem jaśminowym. Ryż gotujemy w niewielkiej ilości wody.

    SMACZNEGO!

Inne przepisy