Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu dostosowania naszego serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników. W przeglądarce internetowej można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień w przeglądarce internetowej dotyczącej cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Pozostając na naszej stronie internetowej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie tej technologii. Więcej informacji znajdziesz w Polityce prywatności.
Na rozgrzany olej na patelni wrzuć pokrojoną w kosteczkę cebulę oraz pokrojonego selera naciowego, a w osobnym garnku ugotuj kaszę bulgur według instrukcji.
Po 2 minutach dorzuć mięso mielone i podsmaż aż się zarumieni.
Dodaj pokrojony w plasterki czosnek, kmin rzymski i podsmaż jeszcze 1-2 minuty.
Zdejmij z gazu, dopraw solą i pieprzem, zmieszaj z kaszą bulgur i tymiankiem.
Nagrzej piekarnik do 180 stopni.
Awokado przekrój na pół i wyjmij pestki. W miejsce pestek nałóż farsz, posyp cheddarem i piecz 25 minut.