wyszukiwarka tagów
Tag: samo dobro
Znaleziono 61 pasujących wyników.
Znaleziono 61 pasujących wyników.
Wyniki zostały podzielone na kategorie.
Wybierz wiersz z nazwą interesującej Cię kategorii, aby zobaczyć wyniki wyszukiwania. Ponowne kliknięcie w ten wiersz anuluje przeglądanie wyników.
-
Filet pieczony Samo dobro z indyka to tradycyjnie pieczona, delikatna, smaczna i zdrowa wędlina. Idealna dla osób dbających o zdrowie i poszukujących produktów o prostym i czystym ...Wspaniałe delikatne mięsno o wyjątkowym smaku. Zapraszamy do zapoznania się z naszym przepisem na sałatkę cezar w wersji light, w którym mozesz wykorzystać ten produkt.Jedynki Samo Dobro to smaczne parówki, wykonane z mięsa indyczego najwyższej jakości. Jak wszystkie produkty z linii Samo Dobro, cechują się wysoką jakością oraz prostym składem. Wysoka ...Najwyższej jakości mięso udowe z indyka, bez kości. Idealne do przygotowania pieczeni, gulaszu i wielu innych tradycyjnych dań. Zapraszamy do zapoznania się z naszym przepisem na udziec z ...Produkt z najwyższej jakości mięsa z indyka, zmielony oraz odpowiednio przyprawiony. Doskonały do przygotowania kotletów, zapiekanek czy spaghetti. Zapraszamy do zapoznania się z naszym ...Najwyższej jakości mięso z uda indyczego bez skóry oraz tłuszczu podskórnego. Mięso pokrojone na kawałki o wielkości ok. 2 cm , idealne do przygotowania gulaszu, czy ...Delikatne mięso z polędwiczki z indyka, pokrojone w plastry o grubości 1,5-2 cm, idealnie nadające się do przygotowania wyszukanych potraw. Propozycja podania: Mini steki w sosie serowym ...Parówki z indyka z linii SAMO DOBRO powstały z myślą o rodzinnych posiłkach. Produkt skierowany do osób ceniących najwyższą jakość i krótki skład. Główne zalety ...Pasztet z indyka to produkt z linii Samo dobro. To wyborny pasztet dla osób ceniących doskonały smak i naturalne składniki. Bez dodatku żadnych konserwantów. Samo dobro to linia ...Pasztet z indyka Samo Dobro to wyborny pasztet dla osób ceniących doskonały smak i naturalne składniki. Bez dodatku żadnych konserwantów. Samo dobro to linia produktów dla świadomych ...Zapraszamy do zapoznania się z naszym przepisem na sałatkę z udźca indyka i czerwonej kapusty, w którym mozesz wykorzystać ten produkt.Polędwiczka z indyka to najdelikatniejsze mięso doskonałe do przygotowanie wykwintnego dania na spotkanie ze znajomymi, świeto rodzinne lub potrawy dla najmłodszych. Zapraszamy do zapoznania ...Delikatne mięso z piersi indyczej. Opakowanie zawiera mięso pokrojone w odpowiedniej grubości, równe plastry. Zapraszamy do zapoznania się z naszym przepisem na sznycle z indyka z figami, w ...15. Udo z indykaBardzo smaczne delikatne i soczyste mięso z uda indyczego. Idealne do stworzenia efektowynych potraw zarówno na ostro, jak i na słodko. Propozycja podania: Udo na słodko Składniki: 500 g ...
-
Do oferty Indykpol dołączyły 4 nowe produkty: Parówki i frankfurterki z linii Bianka – smakują doskonale i mają dobry skład (90% mięsa, bez glutenu, bez dodatku fosforanów, bez dodatku ...W 18 edycji konkursu HIT HANDLU, organizowanym przez redakcję miesięcznika „Handel”, nagrodę specjalną przyznano produktom z linii Samo dobro. Nagrody specjalne przypadły produktom i ...Pasztet z indyka Samo dobro zdobył wyróżnienie w konkursie „Złoty Paragon 2019” zorganizowanym przez redakcję miesięcznika „Hurt & Detal”, w kategorii PASZTETY I KONSERWY ...Parówki Jedynki Samo dobro zostały nagrodzone statuetką „Złoty Paragon 2019” w konkursie zorganizowanym przez redakcję miesięcznika „Hurt & Detal”, w kategorii LIDER ...Rozpoczynamy kolejny etap kampanii reklamowej. Tym razem będzie ona obejmować, niedawno wprowadzoną na rynek, linię produktów Samo dobro bez dodatku konserwantów. Od 15 lutego przez 5 ...
-
Sposób przygotowania: Nagrzej piekarnik do 180°C. Suszone pomidory pokrój na małe paseczki, posiekaj drobno bazylię, cebulę oraz czosnek. Suchą kajzerkę̨ namocz w mleku. Mięso przełóż ...Sposób przygotowania: Zagotuj wodę na makaron i posól. Postępuj według instrukcji producenta. Ugotowany makaron odlej i wymieszaj z łyżką oliwy oraz zielonym pesto. Klasyczne pesto ...23. Ryż z indykiemSposób przygotowania: Nagrzej piekarnik do 180 stopni. Wlej wino do miseczki z szafranem. Natrzyj indyka solą i pieprzem z obydwu stron i smaż na patelni (nadającej się do piekarnika) na ...Sposób przygotowania: Zetrzyj korzeń imbiru i wyciśnij ząbki czosnku. Wszystkie składniki oprócz piersi z indyka i jogurtu zmieszaj ze sobą na gładką (czerwoną!) masę. Pokrój pierś w ...Sposób przygotowania: Mini steki z indyka posól i popieprz, a następnie wrzuć na rozgrzany olej na patelni i obsmaż na złoto. Zdejmij mięso z patelni. Dodaj masło i podsmaż kurki, ...Gulasz z indyka Czas przygotowania: ok. 45 min Składniki: 400 g mięsa z uda indyka na gulasz Samo dobro 50 g mąki pszennej 1 marchewka 1 czerwona cebula 40 g masła 50 g mąki pszennej 70 ml ...Sposób przygotowania: Nagrzej piekarnik do 180 stopni. Białą cebulę zetrzyj na grubych oczkach. Marchewkę pokrój w grubsze słupki. Mięso mielone z indyka zmieszaj z cebulą, jajkiem, ...Sposób przygotowania: Pokrój indyka w kostkę, zalej sokiem z jednej cytryny, dodaj sól i pieprz. Polej oliwą i zostaw w lodówce na godzinę. Zblanszuj szparagi. Na patelni rozgrzej olej ze ...29. Gyros z indykiemCzas przepisu nie uwzględnia marynowania mięsa Sposób przygotowania: Przygotuj marynatę: wymieszaj 4 łyżki oliwy z 1 łyżką soku z cytryny, octem balsamicznym, oregano, słodką ...Czas przepisu nie uwzględnia marynowania mięsa Sposób przygotowania: Połowę̨ puszki mleka kokosowego wlej do miski, wyciśnij do niej ząbki czosnku i dodaj sos sojowy, ketchup, cukier, sok ...Sposób przygotowania: Cukinie umyj i pokrój w cienkie plastry, świetnie do tego sprawdzi się mandolina, łopatka do sera lub obieraczka. Posól plastry, a gdy puszczą sok – opłucz i osusz. ...Sposób przygotowania: Mięso wymieszaj dokładnie wraz z jajkiem, bułką tartą, cebulą, czosnkiem, papryką, solą i pieprzem. Zagniecioną masę ułóż na papierze, na to połóż drugi taki ...33. Miska obfitościSposób przygotowania: Zmieszaj olej z sosem sojowym, sokiem z limonki, miodem, czosnkiem, solą i pieprzem. Do powstałej marynaty włóż pierś z indyka i marynuj przez ok 20 minut. Nagrzej ...Sposób przygotowania: Nagrzej piekarnik do 190 stopni. Zmieszaj w misce wszystkie składniki. Uformuj kulki i ułóż na nasmarowanej oliwą blasze. Piecz 25 minut. Serwuj z makaronem z sosem ...35. Indyk na sałacieSposób przygotowania: Na rozgrzany olej wrzuć kmin rzymski i płatki chilli, lekko podsmaż. Dodajemy mięso mielone i smaż aż się zarumieni, dodając przed końcem smażenia pokrojony ...36. Gulasz z indykaSposób przygotowania: Czosnek i cebulę drobno posiekaj. Marchewkę i ziemniaki umyj, obierz i pokrój w kosteczkę lub dowolnie. W garnku, na niewielkim ogniu, rozpuść masło i wrzuć ...Sposób przygotowania: Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż pokrojoną w drobną kostkę cebulę, a następnie dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodaj mięso z indyka na kotlety, ...Sposób przygotowania: Na rozgrzany olej na patelni wrzuć pokrojoną w kosteczkę cebulę oraz pokrojonego selera naciowego, a w osobnym garnku ugotuj kaszę bulgur według instrukcji. Po 2 ...Sposób przygotowania: Na patelni, na rozgrzanej oliwie, usmaż czerwoną cebulę do zeszklenia i dodaj drobno pokrojony czosnek. Następnie wsyp wszystkie przyprawy i podsmaż do uzyskania ...40. Zupa mocySposób przygotowania: Pokrojonego w kostkę indyka podsmaż na oleju w dużym garnku aż będzie lekko rumiany. Przełóż go do miski, a do garnka wrzuć pokrojoną cebulę, marchewkę, selera, ...41. Zupa laksaSposób przygotowania: Rozgrzej olej w garnku, podsmaż indyka i cebulę, a następnie dorzuć czosnek, paprykę, imbir i drobno pokrojoną trawę cytrynową. Smaż minutę. Dodaj pastę laksa i ...42. Zrazy z indykaSposób przygotowania: Sznycle z indyka lekko rozbij na cienkie kotlety. Ogórka pokrój wzdłuż w grube słupki, cebulę w piórka, a suszone pomidory w paski. Musztardą posmaruj kotlety, przy ...Sposób przygotowania: Rozgrzej w garnku olej i wrzuć skrojoną cebulę, a następnie czosnek. Dodaj indyka i podsmaż. Dorzuć pokrojone w plasterki grzyby leśne i całość duś. Po paru ...Sposób przygotowania: Sznycle z indyka ubij pięścią przez folię. Kajzerki zetrzyj na drobnej tarce i upewnij się, że nie ma większych kawałków. Do dwóch rozbełtanych jajek dodaj pieprz ...Sposób przygotowania: Nagrzej piekarnik do 200 stopni. Polędwiczki obtocz w suszonej bazylii, oregano, soli i pieprzu, a następnie na rozgrzanym oleju podsmaż z obydwu stron do uzyskania ...Sposób przygotowania: Nagrzej piekarnik do 180 stopni. Z główki kapusty wytnij kłąb i wstaw do dużego garnka z osoloną wodą. Gotuj ok. 10 minut, a następnie przy pomocy łyżki zdejmij ...Czas przepisu - 45 minut (bez marynowania mięsa) Sposób przygotowania: Pierś z indyka zamarynuj w oliwie zmieszanej z syropem klonowym, czosnkiem, tymiankiem, solą i pieprzem. Nagrzej ...Sposób przygotowania: Na rozgrzany na patelni olej wrzuć drobno posiekany ząbek czosnku, a następnie dorzuć mięso mielone z indyka i podsmaż do zarumienienia. Przełóż do miski. Szpinak ...Sposób przygotowania: Nagrzej piekarnik do 200 stopni. W misce wymieszaj 2 łyżki oleju z pieprzem cytrynowym, szczyptą soli i sosem Worcestershire. Do tak przygotowanej marynaty wrzuć indyka. ...Sposób przygotowania: Rozgrzej olej na patelni i dodaj drobno pokrojoną cebulę, a następnie pokrojone łodygi selera oraz startą na dużych oczkach marchewkę. Po podsmażeniu, dodaj na ...51. Cottage PieSposób przygotowania: Mięso mielone podsmaż wraz z cebulą, a następnie dodaj czosnek. Po zarumienieniu składników, odstaw na bok. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż pokrojonego pora i nać ...52. AfroSposób przygotowania: Parówki pokrój na 2 cm kawałki. Następnie każdą z nich nakłuj 6-7 nitkami makaronu, tak, żeby parówka znalazła się w połowie długości nitki. Tak przygotowane ...Sposób przygotowania: Z każdej parówki odetnij końcówkę. Pozostałą część natnij (od około połowy długości parówki) dzieląc ją na 8 lub 4 części. Parówki wrzuć na chwilę do ...54. PrzekładaniecSposób przygotowania: Ciasto delikatnie rozwałkuj i posyp mąką. Następnie pokrój je na paski szerokości 2-3 cm. Wytnij tyle pasków, żeby ich krótsze boki łącznie były podobnej ...55. MuffinkiSposób przygotowania: Do miski wsyp mąkę, żółty ser, jajo, mleko i łyżkę stołową proszku do pieczenia. Wymieszaj, a następnie przygotowaną masę złóż do papilotek lub foremek ...WYKONANIE: Nagrzej piekarnik do 190 stopni. Bataty umyj i dźgaj widelcem co pół centymetra. Na blasze ułóż bataty, polej olejem, posyp solą i pieprzem i wstaw do piekarnika. Piecz około 35 ...WYKONANIE: Na 40 min przed rozpoczęciem przygotowania potrawy namocz 100 g suszonych borowików w letniej i lekko posolonej wodzie. Najpierw przygotuj warzywa. Na blachę do pieczenia wyłóż ...WYKONANIE: Do garnka wlej olej i po chwili masło. Gdy tłuszcz się nagrzeje wrzuć mięso i lekko podsmaż. Następnie dodaj do mięsa mąkę i bardzo energicznie mieszaj. Żeby nie była ...WYKONANIE: Cebulę pokrój w drobną kostkę i dodaj do mięsa. Czosnek przeciśnij przez praskę bezpośrednio do miski z mięsem. Dodaj otręby gryczane, owsiane i siemię lniane. Dopraw solą i ...WYKONANIE: Przygotuj warzywa: dynię, paprykę, pak choy i pokrój je w kostkę. Szalotkę pokrój w piórka, czosnek i chilli pokrój w plasterki. Imbir posiekaj drobno, a grzyby ...WYKONANIE: Mięso pokrój w poprzek włókien na cienkie plastry i rozgnieć je nożem przez papier pergaminowy. Posól mięso i krótko podsmaż na patelni z małą ilością oliwy z oliwek. ...
Chmura tagów
coś dla panów
co powinno jeść dziecko
dieta
dieta dla urody
dieta na poprawę życia
dieta w chorobie
dietetyczne przepisy
diety odchudzające
dla dziecka
dziecko
gulasz
indyk
jadlospisy
jedynki
każdego dnia szczuplejsza
kolacja
kuchnie świata
na kanapkę
odchudzanie
odporność
otyłość
owoce
parówki
pasztet
pierś z indyka
polędwiczka
porady kulinarne
propozycje dań dla dzieci
przekąska
qafp
samo dobro
sekrety żywnosci
sport
sposób na niejadka
superfood
sztuka gotowania
śniadanie
święta święta
wędlina
wiem co je moje dziecko
witamina c
wspieramy
zasady zdrowego żywienia
zdrowa dieta
żywienie niemowląt