wyszukiwarka tagów

Tag: polędwiczka
Znaleziono 19 pasujących wyników.
Wyniki zostały podzielone na kategorie.
Wybierz wiersz z nazwą interesującej Cię kategorii, aby zobaczyć wyniki wyszukiwania. Ponowne kliknięcie w ten wiersz anuluje przeglądanie wyników.
  • Polędwiczka z indyka to delikatne mięso, doskonałe do przygotowania wielu różnorodnych dań na obiad, spotkanie w gronie przyjaciół czy święta. Odpowiednio przygotowane mięso ...
  • Wykonanie: Polędwiczkę pokrój na kawałki, dopraw solą, pieprzem, papryką słodką, ostrą i kminem, skrop oliwą i sokiem z limonki, odstaw na 15 minut. Na patelni podsmaż indyka na złoty ...
    Wykonanie: Polędwicę z indyka natrzyj solą, pieprzem, chili i świeżym tymiankiem. Mięso włóż do naoliwionego (10 ml oliwy) naczynia żaroodpornego, przykryj i piecz w 180°C przez około ...
    Wykonanie: Polędwiczkę z indyka natrzyj czosnkiem, oregano, solą, pieprzem i kminem rzymskim. Rozgrzej olej rzepakowy na patelni i smaż mięso po 8 minut z każdej strony. Po usmażeniu ...
    Wykonanie: Polędwiczkę z indyka natrzyj solą i pieprzem z obydwu stron. Na patelni rozgrzej oliwę i smaż na średnim ogniu po 10 minut z każdej strony, a następnie odłóż ją na 7 minut. ...
    Czas przygotowania przepisu nie uwzględnia marynowania mięsa. Wykonanie: Zmieszaj w miseczce oliwę, ocet, miód, sól, pieprz i wyciśnięty przez praskę czosnek. 2/3 powstałego dressingu ...
    Wykonanie: Nagrzej piekarnik do 200 stopni. Indyka natrzyj przyprawą harissa i wstaw w naczyniu żaroodpornym do piekarnika na 30 minut. W międzyczasie zblenduj krojone pomidory, wraz z ...
    Czas przepisu – ok. 40 minut (bez marynowania mięsa) Wykonanie: Obydwie polędwiczki z indyka ułóż w ciasnym/dopasowanym naczyniu żaroodpornym, zalej oliwą. Dodaj musztardę, miód, sok z ...
    Wykonanie: Nagrzej piekarnik do 160 stopni. Natrzyj polędwiczkę solą i pieprzem. W naczyniu żeliwnym lub na patelni nadającej się do piekarnika rozgrzej olej z masłem i obsmaż polędwiczkę ...
    Sposób przygotowania: Polędwiczkę z indyka pokrój w plastry. Rozbij je (możesz nawet pięścią) na cieńsze. Dwa jajka wbij do miski, wybełtaj  i dopraw solą i pieprzem. Mąkę ...
    Sposób przygotowania: Polędwiczki pokrój w paseczki. Maślankę wlej do miski, dopraw solą i pieprzem. Wrzuć do maślanki polędwiczki i odstaw na noc do lodówki. Następnego dnia wymieszaj ...
    Sposób przygotowania: Pokrój indyka w kostkę, zalej sokiem z jednej cytryny, dodaj sól i pieprz. Polej oliwą i zostaw w lodówce na godzinę. Zblanszuj szparagi. Na patelni rozgrzej olej ze ...
    Czas przepisu nie uwzględnia marynowania mięsa  Sposób przygotowania: Przygotuj marynatę: wymieszaj 4 łyżki oliwy z 1 łyżką soku z cytryny, octem balsamicznym, oregano, słodką ...
    Sposób przygotowania: Nagrzej piekarnik do 200 stopni. Polędwiczkę z indyka natrzyj solą, pieprzem, słodką papryką i mielonym kminem rzymskim z obydwu stron. Obsmaż ją na patelni ...
    Sposób przygotowania: Jabłka pokrój na plasterki (ok 5mm grubości) i smaż na 2 łyżkach masła, aż się zarumienią. Polędwiczki natrzyj solą i pieprzem, szalotki pokrój w krążki. ...
    Sposób przygotowania: Nagrzej piekarnik do 180 stopni z termoobiegiem. Polędwiczkę natrzyj listkami świeżego tymianku, owiń plastrami boczku i ułóż w naczyniu żaroodpornym. Piecz ok. ...
    Sposób przygotowania: Nagrzej piekarnik do 180 stopni. Polędwiczkę natrzyj solą i pieprzem i obsmaż z każdej strony. Cebulę pokrój w drobną kosteczkę i podsmaż do zeszklenia na łyżce ...
    Sposób przygotowania: Sos sojowy wymieszaj z miodem, sokiem z połówki cytryny i pieprzem cytrynowym. W powstałej mieszance marynuj polędwiczkę przez noc w lodówce. Następnego dnia nagrzej ...
    Sposób przygotowania: Nagrzej piekarnik do 200 stopni. Polędwiczki obtocz w suszonej bazylii, oregano, soli i pieprzu, a następnie na rozgrzanym oleju podsmaż z obydwu stron do uzyskania ...