Sałatka z indykiem i truskawkami
-
Czas przygotowania przepisu nie uwzględnia marynowania mięsa. Wykonanie:
- Zmieszaj w miseczce oliwę, ocet, miód, sól, pieprz i wyciśnięty przez praskę czosnek. 2/3 powstałego dressingu przelej do miski lub torebki strunowej i marynuj w niej polędwiczkę z indyka, najlepiej przez całą noc albo chociaż 2 godz.
- Nagrzej patelnię i na średnim ogniu smaż polędwiczkę po 8 minut z każdej strony.
- Umyj i pokrój truskawki. Obierz awokado i pokrój w poprzek, a cebulę w piórka.
- Na rukoli ułóż kawałki polędwiczki, truskawki, awokado oraz cebulkę i polej dressingiem. Na koniec posyp pokruszonym serem feta.
Smacznego!
Inne przepisy
-
Sałatka z indyka i winogron z wędzoną papryką
Kategoria: Sałatki
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 1 godz.
Autor: indykpol -
Sałatka z indyka w stylu tajskim
Kategoria: Sałatki
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 25 min
Autor: indykpol