wyszukiwarka tagów

Tag: indyk
Znaleziono 70 pasujących wyników.
Wyniki zostały podzielone na kategorie.
Wybierz wiersz z nazwą interesującej Cię kategorii, aby zobaczyć wyniki wyszukiwania. Ponowne kliknięcie w ten wiersz anuluje przeglądanie wyników.
  • Alba - filet gotowany z indyka to produkt z kategorii premium o bardzo wysokiej mięsności – 90% mięsa z piersi indyka. Doskonała wędlina o bardzo niskiej zawartości tłuszczu (1%), ...
    Wędlina wytworzona z mięsa indyczego o doskonałym smaku i aromacie dzięki użytym do produkcji przyprawom. Balleroni swój atrakcyjny wygląd zawdzięcza ciekawemu przekrojowi z ...
    Bianka pierś gotowana to wędlina stworzona z mięsa indyczego, charakteryzująca się naturalnie niską zawartością tłuszczu - poniżej 3%. Produkt o apetycznym, jasnoróżowym przekroju oraz ...
    Filet pieczony Samo dobro z indyka to tradycyjnie pieczona, delikatna, smaczna i zdrowa wędlina. Idealna dla osób dbających o zdrowie i poszukujących produktów o prostym i czystym ...
    Filet z piersi indyka jest wspaniałym, delikatnym i zdrowym mięsem o wyjątkowym smaku oraz o niskiej zawartości tłuszczu. Jest też wszechstronny w zastosowaniu – idealny do pieczenia ...
    Golonka z indyka ma doskonałe walory smakowe, a jej mięso jest delikatne i soczyste.  Idealna baza do przygotowania doskonałego tradycyjnego dania.
    Golonka z indyka ma doskonałe walory smakowe, a jej mięso jest delikatne i soczyste.  Co do zasady, golonka indycza jest szybsza w przygotowaniu niż golonka wieprzowa i może tworzyć ...
    Jedynki Samo Dobro to smaczne parówki, wykonane z mięsa indyczego najwyższej jakości. Jak wszystkie produkty z linii Samo Dobro, cechują się wysoką jakością oraz prostym składem. Wysoka ...
    Wysokiej jakości pieczeń w 100% wykonana z mięsa indyczego. Starannie dobrane dodatki w postaci tłuczonego pieprzu i aromatycznych przypraw nadają pieczeni niepowtarzalny smak ...
    Najwyższej jakości mięso udowe z indyka pełne smaku i bardzo soczyste. Mięso odpowiednio przygotowane (bez kości) pozwala na oszczędność czasu i energii, a przygotowanie potrawy ...
    Mięso z indyka na kotlety jest produktem z najwyższej jakości mięsa z indyka. Zmielone oraz przyprawione tak, aby ułatwić i przyspieszyć proces przygotowania potrawy. Doskonale ...
    Mięso z uda indyka na gulasz to najwyższej jakości mięso bez skóry oraz tłuszczu podskórnego. Charakteryzuje je barwa typowa dla mięsa udowego - czerwona do ciemnoczerwonej oraz ...
    Mini steki to delikatne mięso z polędwiczki z indyka, pokrojone w plastry o grubości około 2 cm, co znacznie ułatwia przygotowanie różnych dań. Mięso jest bardzo delikatne, ma niską ...
    Parówki z indyka z linii SAMO DOBRO powstały z myślą o rodzinnych posiłkach. Produkt skierowany do osób ceniących najwyższą jakość i krótki skład. Główne zalety ...
    Pyszne parówki o tradycyjnym, delikatnym smaku pozytywnie ocenionym w testach konsumenckich. Parówki z indyka to pierwsze parówki w ladzie samoobsługowej z historią sięgającą 1998 roku. ...
    Pasztet z indyka Samo Dobro to wyborny pasztet dla osób ceniących doskonały smak i naturalne składniki. Bez dodatku żadnych konserwantów. Samo dobro to linia produktów dla świadomych ...
    Pasztet z indyka z gęsiną to produkt z kategorii premium wśród pasztetów. Niespotykane na rynku połączenie pasztetu z indyka (najlepiej oceniany, szeroko dostępny rodzaj mięsa) i ...
    Pieczeń z  jabłkiem w 100% wykonana z mięsa indyczego. Kompozycja stworzona z suszonego jabłka i aromatycznych przypraw nadają pieczeni niepowtarzalny smak i aromat. ...
    Wysokiej jakości pieczeń w 100% wykonana z mięsa indyczego. Starannie dobrane dodatki w postaci żurawiny i aromatycznych przypraw nadają pieczeni niepowtarzalny smak i aromat. ...
    Podudzie z indyka charakteryzuje się soczystym mięsem, pełnym doskonałych walorów smakowych. Odpowiednio docięty element indyka pozwala na szybkie przygotowanie pysznej ...
    Polędwiczka z indyka to delikatne mięso, doskonałe do przygotowania wielu różnorodnych dań na obiad, spotkanie w gronie przyjaciół czy święta. Odpowiednio przygotowane mięso ...
    Serca indycze idealne do przygotowania wyśmienitego gulaszu.
    Chude mięso ze skrzydła indyczego jest idealne do wywaru na rosół lub można je wykorzystać jako farsz do krokietów lub pasztecików.
    Sznycle z piersi indyczej pokrojone w odpowiedniej grubości, równe plastry ułatwiają i przyspieszają proces przygotowania potrawy, a dodatkowo są szybkie w obróbce termicznej.   ...
    Szyja indycza doskonałe sprawdzi się jako porcja rosołowa lub element do przygotowania esencjonalnego bulionu.
    Szynka Delikatesowa to doskonała, drobiowa wędlina o wysokiej zawartości mięsa - 90%.  Produkt ma jednolity jasnoróżowy przekrój, delikatny smak i konsystencję oraz naturalnie niską ...
    Udo z indyka to bardzo delikatne i soczyste mięso pełne doskonałych walorów smakowych. Idealne do pieczenia lub duszenia.
    Udo z indyka to bardzo delikatne i soczyste mięso pełne doskonałych walorów smakowych. Idealne do stworzenia efektownych potraw zarówno na ostro, jak i na słodko. Zapraszamy do zapoznania ...
    Wątroba indycza oprócz wielu walorów smakowych posiada również wiele witamin, białka oraz żelaza. Można ją podawać na wiele różnych sposobów, doskonale smakuje zarówno smażona, jak i duszona.
    Żołądki indycze doskonale sprawdzą się do przygotowania gulaszu, potrawki czy duszenia w sosie. 
  • Rozpoczynamy kolejny etap kampanii reklamowej. Tym razem będzie ona obejmować, niedawno wprowadzoną na rynek, linię produktów Samo dobro bez dodatku konserwantów. Od 15 lutego przez 5 ...
  • Często zdarza się, że po maratonie siedzenia przy suto zastawionych stołach w czasie świąt, czujemy się ociężali i przejedzeni, a nasz żołądek prosi o litość. W takiej sytuacji przez ...
    W celu zapoznania się z ogólnymi zaleceniami podczas choroby wrzodowej zapraszamy do zapoznania się z artykułem: Żywienie w chorobie wrzodowej żołądka i dwunastnicy. Jeżeli w danym ...
    Osoby kochające goloneczkę, a mające problemy z nadwagą, cholesterolem, czy miażdżycą ucieszy wiadomość, że nie muszą wyrzekać się swojego ulubionego dania. Wystarczy jedynie mięso ...
    Indyka chwalą wszyscy. Kucharze - bo można go podawać na wiele różnych sposobów. Z piersi, oprócz popularnych panierowanych kotletów, można przygotować pieczeń faszerowaną, zarówno ...
    Mięso indyczego zawiera stosunkowo dużo składników mineralnych, takich jak: fosfor, potas, magnez, żelazo i cynk. Istnieją różnice pomiędzy poszczególnymi elementami tuszki. Najwięcej ...
    Mięso indycze jest bardzo chude, tzn. zawiera mniej tłuszczu niż inne gatunki mięsa. Oczywiście, poszczególne elementy tuszki indyczej różnią się  pomiędzy sobą, zarówno ...
  • Indyka chwalą wszyscy. Kucharze, bo można go podawać na wiele różnych sposobów. Z piersi, oprócz popularnych panierowanych kotletów, można przygotować pieczeń faszerowaną, zarówno ze ...
    Mięso indyczego zawiera stosunkowo dużo składników mineralnych, takich jak: fosfor, potas, magnez, żelazo i cynk. Istnieją różnice pomiędzy poszczególnymi elementami tuszki. Najwięcej ...
    Mięso indycze jest bardzo chude, tzn. zawiera mniej tłuszczu niż inne gatunki mięsa. Oczywiście, poszczególne elementy tuszki indyczej różnią się  pomiędzy sobą, zarówno ...
  • Poniższy jadłospis jest przykładową dietą odpowiednią dla dziewczynki w wieku 13-15 lat, o prawidłowej masie ciała i małej aktywności fizycznej. Jadłospis ten ma za zadanie uzmysłowić ...
    Dzieci uwielbiają parówki, ale... Niejedna mama, świadoma powyższej prawdy, staje przed dylematem, co dać do jedzenia swoim pociechom. Wiadomo, że dzieciaki uwielbiają parówki. Z drugiej ...
    Indyka chwalą wszyscy. Kucharze - bo można go podawać na wiele różnych sposobów. Z piersi, oprócz popularnych panierowanych kotletów, można przygotować pieczeń faszerowaną, zarówno ...
    Mięso indyczego zawiera stosunkowo dużo składników mineralnych, takich jak: fosfor, potas, magnez, żelazo i cynk. Istnieją różnice pomiędzy poszczególnymi elementami tuszki. Najwięcej ...
    Mięso indycze jest bardzo chude, tzn. zawiera mniej tłuszczu niż inne gatunki mięsa. Oczywiście, poszczególne elementy tuszki indyczej różnią się  pomiędzy sobą, zarówno ...
  • Jak powinien wyglądać idealny obiad? Oczywiście idealny dla naszego brzucha. Idealny, czyli pełnowartościowy obiad, to posiłek, w którym obecność poszczególnych grup produktów ...
    Indyk to niezwykle wdzięczny surowiec kulinarny i można z niego wyczarować wiele wspaniałych dań. Mam jednak wrażenie, że wciąż jeszcze nie do końca wiemy jak obchodzić się z tym ...
    Kuchnia meksykańska kojarzy się z wakacjami, pięknymi plażami, słońcem i feerią barw. Jest połączeniem tradycji Majów i kuchni hiszpańskiej. Pełno w niej warzyw, w meksykańskim menu ...
    Wszyscy wiemy, że indyki są tradycyjnym daniem kuchni amerykańskiej. Nie każdy jednak wie, że były one znane również i w kuchni staropolskiej. Najstarszą wzmiankę o indykach w Polsce ...
  • Sposób przygotowania: Wymieszaj w misce 1/3 szklanki oleju ze słodką papryką, solą i pieprzem. Włóż do powstałej marynaty skrzydło z indyka na 2 h do lodówki. Nagrzej piekarnik do 180 ...
    51. Afro
    Sposób przygotowania: Parówki pokrój na 2 cm kawałki. Następnie każdą z nich nakłuj 6-7 nitkami makaronu, tak, żeby parówka znalazła się w połowie długości nitki. Tak przygotowane ...
    Sposób przygotowania: Z każdej parówki odetnij końcówkę. Pozostałą część natnij (od około połowy długości parówki) dzieląc ją na 8 lub 4 części. Parówki wrzuć na chwilę do ...
    Sposób przygotowania: Ciasto delikatnie rozwałkuj i posyp mąką. Następnie pokrój je na paski szerokości 2-3 cm. Wytnij tyle pasków, żeby ich krótsze boki łącznie były podobnej ...
    54. Muffinki
    Sposób przygotowania: Do miski wsyp mąkę, żółty ser, jajo, mleko i łyżkę stołową proszku do pieczenia. Wymieszaj, a następnie przygotowaną masę złóż do papilotek lub foremek ...
    WYKONANIE: W misce połącz mąkę z solą i ewentualnie kurkumą. Stopniowo wlewaj bardzo gorącą wodę i mieszaj szybko za pomocą drewnianej łyżki, dodaj olej i wymieszaj dokładnie. Po ...
    WYKONANIE: Nagrzej piekarnik do 190 stopni. Bataty umyj i dźgaj widelcem co pół centymetra. Na blasze ułóż bataty, polej olejem, posyp solą i pieprzem i wstaw do piekarnika. Piecz około 35 ...
    WYKONANIE: Na 40 min przed rozpoczęciem przygotowania potrawy namocz 100 g suszonych borowików w letniej i lekko posolonej wodzie. Najpierw przygotuj warzywa. Na blachę do pieczenia wyłóż ...
    WYKONANIE: Do garnka wlej olej i po chwili masło. Gdy tłuszcz się nagrzeje wrzuć mięso i lekko podsmaż. Następnie dodaj do mięsa mąkę i bardzo energicznie mieszaj. Żeby nie była ...
    WYKONANIE: Cebulę pokrój w drobną kostkę i dodaj do mięsa. Czosnek przeciśnij przez praskę bezpośrednio do miski z mięsem. Dodaj otręby gryczane, owsiane i siemię lniane. Dopraw solą i ...
    WYKONANIE: Przygotuj warzywa: dynię, paprykę, pak choy i pokrój je w kostkę.  Szalotkę pokrój w piórka, czosnek i chilli pokrój w plasterki. Imbir posiekaj drobno, a grzyby ...
    WYKONANIE: Mięso pokrój w poprzek włókien na cienkie plastry i rozgnieć je nożem przez papier pergaminowy. Posól mięso i krótko podsmaż na patelni z małą ilością oliwy z oliwek. ...
    Szybkie i proste danie na letnie spotkania. Stanowi ciekawą alternatywę dla tradycyjnej karkówki z grilla. Wykonanie Pierś z indyka pokrój w paski o szerokości 2-3 cm. Możesz też użyć ...
    Wykonanie Na rozgrzany olej na patelni wrzuć brzoskwinie oraz cebule. Posyp cukrem, dolej ocet i poczekaj aż brzoskwinie i cebula zmiękną. Posyp płatkami chilli i zostaw na niewielkim ogniu ...
    Wykonanie Podudzia z indyka zamarynuj przez noc w zalewie przygotowanej z miodu, kurkumy, mielonej kolendry, pieprzu cayenne i szczypty soli i pieprzu z olejem. Zamarynowane mięso wraz z dwoma ...
    Wykonanie Wymieszaj miód, musztardę i sok z cytryny z olejem rzepakowym, dopraw solą i pieprzem. Polej medaliony przygotowaną połową sosu i wstaw do lodówki na przynajmniej godzinę. ...
    Wykonanie Wymieszaj sos sojowy, olej sezamowy i miód. Powstałą zalewą pokryj skrzydła z indyka i natrzyj czosnkiem oraz imbirem. Odstaw do lodówki na 2 godziny. Przed grillowaniem oczyść ...
    Wykonanie: Mięso mielone wymieszaj dokładnie z przyprawami i dodaj oliwy. Dokładnie ugnieć rękoma, dodaj dwa żółtka i mieszaj dalej do uzyskania jednolitej masy, aby łatwiej formowało ...
    WYKONANIE: Pamiętaj, aby nie pozbywać się marynaty po zamarynowaniu mięsa - dzięki temu będzie można ją wykorzystać w trakcie pieczenia. Mięso udowe z indyka zalej marynatą sporządzoną ...
    Składniki na 4-6 porcji WYKONANIE: Umyj i obierz jabłka, przekrój je na ćwiartki, usuń gniazda nasienne i pokrój na kawałki. Skrop sokiem z cytryny. Śliwki pokrój w paseczki. Sznycle z ...
    Składniki na 4 porcje. WYKONANIE: Filet z indyka umyj, osusz, pokrój na około 2-centymetrowe kawałki. Czosnek obierz i posiekaj (albo przeciśnij przez praskę). Kawałki mięsa wrzuć do ...