wyszukiwarka tagów

Tag: indyk
Znaleziono 52 pasujących wyników.
Wyniki zostały podzielone na kategorie.
Wybierz wiersz z nazwą interesującej Cię kategorii, aby zobaczyć wyniki wyszukiwania. Ponowne kliknięcie w ten wiersz anuluje przeglądanie wyników.
  • Filet pieczony Samo dobro z indyka to delikatna, smaczna i zdrowa wędlina. Tradycyjnie pieczony, o niepowtarzalnym smaku i aromacie. Główne zalety Fileta pieczonego Samo dobro z indyka: ...
    Wspaniałe delikatne mięsno o wyjątkowym smaku. Zapraszamy do zapoznania się z naszym przepisem na sałatkę cezar w wersji light, w którym mozesz wykorzystać ten produkt.
    Smaczne, wykonane z najwyższej jakości mięsa indyczego parówki idealne jako ciepły posiłek lub zimna przekąska. Nowoczesne opakowanie pozwala rozpakować je pojedynczo, co ułatwia ...
    Delikatne mięso z polędwiczki z indyka, pokrojone w plastry o grubości 1,5-2 cm, idealnie nadające się do przygotowania wyszukanych potraw. Propozycja podania: Medaliony w sosie serowym ...
    Najwyższej jakości mięso udowe z indyka, bez kości. Idealne do przygotowania pieczeni, gulaszu i wielu innych tradycyjnych dań. Zapraszamy do zapoznania się z naszym przepisem na udziec z ...
    Produkt z najwyższej jakości mięsa z indyka, zmielony oraz odpowiednio przyprawiony. Zapraszamy do zapoznania się z naszym przepisem na burgery z indyka z chutneyem z mango i cebuli, w którym ...
    Najwyższej jakości mięso z uda indyczego bez skóry oraz tłuszczu podskórnego.  Mięso pokrojone na kawałki o wielkości ok. 2 cm ,  idealne do  przygotowania gulaszu, czy ...
    Smaczne, wykonane z najwyższej jakości mięsa indyczego parówki są doskonałe jako ciepły posiłek dla całej rodziny. Główne zalety Parówek Samo dobro z indyka: wysoka zawartość mięsa ...
    Pasztet z indyka to produkt z linii Samo dobro. Produkt o bardzo wysokiej mięsności, grubo rozdrobniony. To wyborny pasztet dla osób ceniących doskonały smak i naturalne składniki. Bez ...
    Pasztet z indyka to produkt z linii Samo dobro. Produkt o bardzo wysokiej mięsności, grubo rozdrobniony. To wyborny pasztet dla osób ceniących doskonały smak i naturalne składniki. Bez ...
    Zapraszamy do zapoznania się z naszym przepisem na sałatkę z udźca indyka i czerwonej kapusty, w którym mozesz wykorzystać ten produkt.
    Polędwiczka z indyka to najdelikatniejsze mięso doskonałe do przygotowanie wykwintnego dania na spotkanie ze znajomymi, świeto rodzinne lub potrawy dla najmłodszych. Zapraszamy do zapoznania ...
    Delikatne mięso z piersi indyczej. Opakowanie zawiera mięso pokrojone w odpowiedniej grubości, równe plastry. Zapraszamy do zapoznania się z naszym przepisem na sznycle z indyka z figami, w ...
    Szynka wytwarzana z wysokiej jakości fileta z piersi indyka, o grubo rozdrobnionej strukturze i wysokiej mięsności – aż 90 %. Produkt ma jednolity jasno-różowy przekrój, delikatny smak i ...
    Bardzo smaczne delikatne i soczyste mięso z uda indyczego. Idealne do stworzenia efektowynych potraw zarówno na ostro, jak i na słodko. Propozycja podania: Udo na słodko Składniki: 500 g ...
  • Rozpoczynamy kolejny etap kampanii reklamowej. Tym razem będzie ona obejmować, niedawno wprowadzoną na rynek, linię produktów Samo dobro bez dodatku konserwantów. Od 15 lutego przez 5 ...
  • W celu zapoznania się z ogólnymi zaleceniami podczas choroby wrzodowej zapraszamy do zapoznania się z artykułem: Żywienie w chorobie wrzodowej żołądka i dwunastnicy. Jeżeli w danym ...
    Osoby kochające goloneczkę, a mające problemy z nadwagą, cholesterolem, czy miażdżycą ucieszy wiadomość, że nie muszą wyrzekać się swojego ulubionego dania. Wystarczy jedynie mięso ...
    Indyka chwalą wszyscy. Kucharze - bo można go podawać na wiele różnych sposobów. Z piersi, oprócz popularnych panierowanych kotletów, można przygotować pieczeń faszerowaną, zarówno ...
    Mięso indyczego zawiera stosunkowo dużo składników mineralnych, takich jak: fosfor, potas, magnez, żelazo i cynk. Istnieją różnice pomiędzy poszczególnymi elementami tuszki. Najwięcej ...
    Mięso indycze jest bardzo chude, tzn. zawiera mniej tłuszczu niż inne gatunki mięsa. Oczywiście, poszczególne elementy tuszki indyczej różnią się  pomiędzy sobą, zarówno ...
  • Indyka chwalą wszyscy. Kucharze, bo można go podawać na wiele różnych sposobów. Z piersi, oprócz popularnych panierowanych kotletów, można przygotować pieczeń faszerowaną, zarówno ze ...
    Mięso indyczego zawiera stosunkowo dużo składników mineralnych, takich jak: fosfor, potas, magnez, żelazo i cynk. Istnieją różnice pomiędzy poszczególnymi elementami tuszki. Najwięcej ...
    Mięso indycze jest bardzo chude, tzn. zawiera mniej tłuszczu niż inne gatunki mięsa. Oczywiście, poszczególne elementy tuszki indyczej różnią się  pomiędzy sobą, zarówno ...
  • Poniższy jadłospis jest przykładową dietą odpowiednią dla dziewczynki w wieku 13-15 lat, o prawidłowej masie ciała i małej aktywności fizycznej. Jadłospis ten ma za zadanie uzmysłowić ...
    Dzieci uwielbiają parówki, ale... Niejedna mama, świadoma powyższej prawdy, staje przed dylematem, co dać do jedzenia swoim pociechom. Wiadomo, że dzieciaki uwielbiają parówki. Z drugiej ...
    Indyka chwalą wszyscy. Kucharze - bo można go podawać na wiele różnych sposobów. Z piersi, oprócz popularnych panierowanych kotletów, można przygotować pieczeń faszerowaną, zarówno ...
    Mięso indyczego zawiera stosunkowo dużo składników mineralnych, takich jak: fosfor, potas, magnez, żelazo i cynk. Istnieją różnice pomiędzy poszczególnymi elementami tuszki. Najwięcej ...
    Mięso indycze jest bardzo chude, tzn. zawiera mniej tłuszczu niż inne gatunki mięsa. Oczywiście, poszczególne elementy tuszki indyczej różnią się  pomiędzy sobą, zarówno ...
  • Kuchnia meksykańska kojarzy się z wakacjami, pięknymi plażami, słońcem i feerią barw. Jest połączeniem tradycji Majów i kuchni hiszpańskiej. Pełno w niej warzyw, w meksykańskim menu ...
    Wszyscy wiemy, że indyki są tradycyjnym daniem kuchni amerykańskiej. Nie każdy jednak wie, że były one znane również i w kuchni staropolskiej. Najstarszą wzmiankę o indykach w Polsce ...
  • 33. Afro
    PARÓWKI na 4 sposoby! Proste przekąski i nie tylko [Ula Pedantula i Tuba Smaku] – Rozpoczęcie przepisu: 11:55 Sposób przygotowania: Parówki pokrój na 2 cm kawałki. Następnie każdą z ...
    PARÓWKI na 4 sposoby! Proste przekąski i nie tylko [Ula Pedantula i Tuba Smaku] – Rozpoczęcie przepisu: 07:40 Sposób przygotowania: Z każdej parówki odetnij końcówkę. Pozostałą ...
    PARÓWKI na 4 sposoby! Proste przekąski i nie tylko [Ula Pedantula i Tuba Smaku] Sposób przygotowania: Ciasto delikatnie rozwałkuj i posyp mąką. Następnie pokrój je na paski szerokości 2-3 ...
    36. Muffinki
    PARÓWKI na 4 sposoby! Proste przekąski i nie tylko [Ula Pedantula i Tuba Smaku] – Rozpoczęcie przepisu: 04:06 Sposób przygotowania: Do miski wsyp mąkę, żółty ser, jajo, mleko i łyżkę ...
    Chińskie pierożki DIM SUM na 2 sposoby! | UMAMI i Tuba Smaku WYKONANIE: W misce połącz mąkę z solą i ewentualnie kurkumą. Stopniowo wlewaj bardzo gorącą wodę i mieszaj szybko za pomocą ...
    WYKONANIE: Nagrzej piekarnik do 190 stopni. Bataty umyj i dźgaj widelcem co pół centymetra. Na blasze ułóż bataty, polej olejem, posyp solą i pieprzem i wstaw do piekarnika. Piecz około 35 ...
    Świąteczny obiad: ROLADKI Z INDYKA | Pascal Brodnicki WYKONANIE: Na 40 min przed rozpoczęciem przygotowania potrawy namocz 100 g suszonych borowików w letniej i lekko posolonej wodzie. ...
    Co zje Polak, Czech i Francuz? 🔎🍗 [Pascal Brodnicki gotuje z siatkarzami!] WYKONANIE: Do garnka wlej olej i po chwili masło. Gdy tłuszcz się nagrzeje wrzuć mięso i lekko podsmaż. ...
    WYKONANIE: Cebulę pokrój w drobną kostkę i dodaj do mięsa. Czosnek przeciśnij przez praskę bezpośrednio do miski z mięsem. Dodaj otręby gryczane, owsiane i siemię lniane. Dopraw solą i ...
    Przepis na orientalny, rozgrzewający kociołek z indykiem, przygotowany i zaprezentowany przez kucharza Daniela Brzezińskiego – miłośnika smacznej i zdrowej kuchni azjatyckiej. AZJATYCKI ...
    Przepis na pyszne i lekkie eskalopki z indyka wraz z ciekawą rozmową Pascala z dr Anną Kulikowską – doradcą żywieniowym o składnikach przepisu oraz zdrowych sposobach przyrządzania ...
    Szybkie i proste danie na letnie spotkania. Stanowi ciekawą alternatywę dla tradycyjnej karkówki z grilla. Wykonanie Pierś z indyka pokrój w paski o szerokości 2-3 cm. Możesz też użyć ...
    Wykonanie Na rozgrzany olej na patelni wrzuć brzoskwinie oraz cebule. Posyp cukrem, dolej ocet i poczekaj aż brzoskwinie i cebula zmiękną. Posyp płatkami chilli i zostaw na niewielkim ogniu ...
    Wykonanie Podudzia z indyka zamarynuj przez noc w zalewie przygotowanej z miodu, kurkumy, mielonej kolendry, pieprzu cayenne i szczypty soli i pieprzu z olejem. Zamarynowane mięso wraz z dwoma ...
    Wykonanie Wymieszaj miód, musztardę i sok z cytryny z olejem rzepakowym, dopraw solą i pieprzem. Polej medaliony przygotowaną połową sosu i wstaw do lodówki na przynajmniej godzinę. ...
    Wykonanie Wymieszaj sos sojowy, olej sezamowy i miód. Powstałą zalewą pokryj skrzydła z indyka i natrzyj czosnkiem oraz imbirem. Odstaw do lodówki na 2 godziny. Przed grillowaniem oczyść ...
    Wykonanie: Mięso mielone wymieszaj dokładnie z przyprawami i dodaj oliwy. Dokładnie ugnieć rękoma, dodaj dwa żółtka i mieszaj dalej do uzyskania jednolitej masy, aby łatwiej formowało ...
    WYKONANIE: Pamiętaj, aby nie pozbywać się marynaty po zamarynowaniu mięsa - dzięki temu będzie można ją wykorzystać w trakcie pieczenia. Mięso udowe z indyka zalej marynatą sporządzoną ...
    Składniki na 4-6 porcji WYKONANIE: Umyj i obierz jabłka, przekrój je na ćwiartki, usuń gniazda nasienne i pokrój na kawałki. Skrop sokiem z cytryny. Śliwki pokrój w paseczki. Sznycle z ...
    Składniki na 4 porcje. WYKONANIE: Filet z indyka umyj, osusz, pokrój na około 2-centymetrowe kawałki. Czosnek obierz i posiekaj (albo przeciśnij przez praskę). Kawałki mięsa wrzuć do ...