Sznycle smażone z cytryną, czosnkiem i młodym brokułem
-
Wykonanie:
- Natarte solą i pieprzem sznycle z indyka smaż na małym ogniu na oliwie i połowie porcji masła. Po 2 minutach obróć sznycle i dodaj pokrojony w plasterki czosnek, startą skórkę z cytryny oraz sok. Smaż kolejne 2 minuty.
- Zdejmujemy sznycle z patelni i wrzuć na nią umyte łodygi młodego brokuła wraz z pozostałym masłem i tymiankiem. Zwiększ ogień i smaż przez 3-4 minuty. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
- Ułóż sznycle z powrotem na patelni i podgrzej przez minutę.
- Serwuj skropione świeżym sokiem z cytryny.
Smacznego!
Inne przepisy
-
Grillowane sznycle z kaszą jaglaną i ...
Kategoria: Sznycle
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 45 min
Autor: indykpol -
Sznycle z indyka w miodowo-musztardowym sosie ...
Kategoria: Sznycle
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 30 min
Autor: indykpol