Katalog przepisów

Sznycle smażone z cytryną, czosnkiem i młodym brokułem

Autor: indykpol
Ocena:
0,0

Komentarze: 0
Kategoria: Sznycle
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 15 min
Składniki:
Pobierz pdf
  • Wykonanie:

    1. Natarte solą i pieprzem sznycle z indyka smaż na małym ogniu na oliwie i połowie porcji masła. Po 2 minutach obróć sznycle i dodaj pokrojony w plasterki czosnek, startą skórkę z cytryny oraz sok. Smaż kolejne 2 minuty.
    2. Zdejmujemy sznycle z patelni i wrzuć na nią umyte łodygi młodego brokuła wraz z pozostałym masłem i tymiankiem. Zwiększ ogień i smaż przez 3-4 minuty. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
    3. Ułóż sznycle z powrotem na patelni i podgrzej przez minutę.
    4. Serwuj skropione świeżym sokiem z cytryny.

    Smacznego!

Inne przepisy