Grillowane sznycle z kaszą jaglaną i karmelizowanymi młodymi marchewkami
-
Czas przygotowania przepisu nie uwzględnia marynowania mięsa. Wykonanie:
- Zmieszaj jogurt grecki z rozgniecionym czosnkiem, połową posiekanej mięty, łyżką miodu, solą i pieprzem.
- Sznycle namocz w powstałej marynacie i odstaw do lodówki na minimum 2 godziny (najlepiej na noc).
- Kaszę jaglaną przepłucz na sicie i ugotuj w osolonej wodzie według instrukcji z opakowania.
- Młode marchewki umyj, obierz i pokrój wzdłuż na pół.
- Na patelni rozgrzej masło, dodaj łyżkę miodu i smaż marchewki przez 8-10 minut, aż się skarmelizują.
- Rozgrzej grill lub patelnię grillową. Wyjmij sznycle z marynaty i grilluj po 3-4 minuty z każdej strony.
- Wyłuskaj nasiona z granatu. Na talerzu ułóż kaszę jaglaną, na niej grillowane sznycle, obok karmelizowane marchewki. Całość posyp nasionami granatu i pozostałą świeżą miętą.
Smacznego!
Inne przepisy
-
Sznycle z indyka w miodowo-musztardowym sosie ...
Kategoria: Sznycle
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 30 min
Autor: indykpol -
Sznycle z indyka w wiórkach kokosowych z ...
Kategoria: Sznycle
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 20 min
Autor: indykpol