Sznycle z indyka w wiórkach kokosowych z ananasową salsą
-
Składniki – sznycle:
- 1 op. Premium Sznycli z fileta z piersi indyka
- 100 g bułki tartej panko
- 100 g wiórków kokosowych
- 80 g mąki pszennej
- 2 jajka
- 20 ml oleju rzepakowego
- 15 g masła bez soli pokrojonego na ćwiartki
- pikantny lub zwykły miód do polania
- 50 g posiekanych orzeszków ziemnych do dekoracji
- 2 g soli
- 2 g pieprzu
Składniki – salsa ananasowa:
- 40 g ananasa z puszki
- 20 g cebuli czerwonej
- 1 papryczka chili
- 1 papryczka jalapeno
- 2 g listków swieżej kolendry
- 5 ml miodu
Wykonanie:
- Wymieszaj mąkę z solą i pieprzem, jajka rozbełtaj, a panko wymieszaj z wiórkami kokosowymi, najlepiej w płaskich naczyniach.
- Obtocz sznycle kolejno w mące, jajku i w panko z wiórkami.
- Na patelni rozgrzej olej wraz z masłem i smaż sznycle po 2 minuty z każdej strony.
- Pokrój ananasa, posiekaj drobno papryczki, cebulę oraz świeżą kolendrę, zmieszaj z miodem.
- Serwuj kokosowe sznycle wraz z ananasową, pikantną salsą.
Smacznego!
Inne przepisy
-
Chrupiące orzechowe sznycle z tajskim coleslawem
Kategoria: Sznycle
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 45 min
Autor: indykpol -
Sznycle z indyka w miodowo-musztardowym sosie ...
Kategoria: Sznycle
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 30 min
Autor: indykpol