Katalog przepisów

Sznycle z indyka w wiórkach kokosowych z ananasową salsą

Autor: indykpol
Ocena:
0,0

Komentarze: 0
Kategoria: Sznycle
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 20 min
Składniki:
  • 1 op. Premium Sznycli z fileta z piersi indyka
  • 5 ml miodu (do salsy)
  • 2 g listków świeżej kolendry (do salsy)
  • 1 papryczka jalapeno (do salsy)
  • 1 papryczka chili (do salsy)
  • 20 g cebuli czerwonej (do salsy)
  • 40 g ananasa z puszki (do salsy)
  • 2 g pieprzu
  • 2 g soli
  • 50 g posiekanych orzeszków ziemnych do dekoracji
  • 15 g masła bez soli, pokrojonego na ćwiartki
  • 20 ml oleju rzepakowego
  • 2 jajka
  • 80 g mąki pszennej
  • 100 g wiórków kokosowych
  • 100 g bułki tartej panko
Pobierz pdf
  • Składniki – sznycle:

    • 1 op. Premium Sznycli z fileta z piersi indyka
    • 100 g bułki tartej panko
    • 100 g wiórków kokosowych
    • 80 g mąki pszennej
    • 2 jajka
    • 20 ml oleju rzepakowego
    • 15 g masła bez soli pokrojonego na ćwiartki
    • pikantny lub zwykły miód do polania
    • 50 g posiekanych orzeszków ziemnych do dekoracji
    • 2 g soli
    • 2 g pieprzu

    Składniki – salsa ananasowa:

    • 40 g ananasa z puszki
    • 20 g cebuli czerwonej
    • 1 papryczka chili
    • 1 papryczka jalapeno
    • 2 g listków swieżej kolendry
    • 5 ml miodu

    Wykonanie:

    1. Wymieszaj mąkę z solą i pieprzem, jajka rozbełtaj, a panko wymieszaj z wiórkami kokosowymi, najlepiej w płaskich naczyniach.
    2. Obtocz sznycle kolejno w mące, jajku i w panko z wiórkami.
    3. Na patelni rozgrzej olej wraz z masłem i smaż sznycle po 2 minuty z każdej strony.
    4. Pokrój ananasa, posiekaj drobno papryczki, cebulę oraz świeżą kolendrę, zmieszaj z miodem.
    5. Serwuj kokosowe sznycle wraz z ananasową, pikantną salsą.

    Smacznego!

Inne przepisy