Katalog przepisów

Chrupiące orzechowe sznycle z tajskim coleslawem

Autor: indykpol
Ocena:
0,0

Komentarze: 0
Kategoria: Sznycle
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 45 min
Składniki:
  • 1 op. Premium Sznycli z fileta z piersi indyka
  • 5 g dymki
  • 10 g drobno posiekanych orzeszków
  • 5 ml oleju sezamowego
  • 5 ml sosu rybnego
  • 10 ml sosu sojowego
  • 5 g brązowego cukru
  • 1 limonka (sok)
  • 1 papryczka chili
  • 100 g poszatkowanej czerwonej kapusty
  • 140 g mąki
  • 1 limonka (skórka)
  • 1 jajko
  • 30 ml mleka kokosowego
  • 60 g drobno posiekanych orzeszków ziemnych
  • 90 g panierki panko
  • 3 g pieprzu cayenne
  • 4 g soli
  • 1 g czarnego pieprzu
  • 60 ml oleju do smażenia
Pobierz pdf
  • Składniki – sznycle:

    • 1 op. Premium Sznycli z fileta z piersi indyka
    • 140 g mąki
    • 1 limonka (skórka)
    • 1 jajko
    • 30 ml mleka kokosowego
    • 60 g drobno posiekanych orzeszków ziemnych
    • 90 g panierki panko
    • 3 g pieprzu cayenne
    • 4 g soli
    • 1 g czarnego pieprzu
    • 60 ml oleju do smażenia

    Składniki – tajski coleslaw:

    • 100 g poszatkowanej czerwonej kapusty
    • 1 papryczka chili
    • 1 limonka (sok)
    • 5 g brązowego cukru
    • 10 ml sosu sojowego
    • 5 ml sosu rybnego
    • 5 ml oleju sezamowego
    • 10 g drobno posiekanych orzeszków
    • 5 g dymki

    Wykonanie:

    1. Zmieszaj sok z limonki z cukrem, sosem sojowym, rybnym i olejem sezamowym. Zalej poszatkowaną kapustę, dodaj pokrojone chilli oraz posiekaną dymkę i odstaw na 30 minut do lodówki.
    2. Następnie przygotuj trzy naczynia do panierowania. W pierwszym zmieszaj mąkę, skórkę z limonki, sól i pieprz. W kolejnym jajko, mleko kokosowe i pieprz cayenne, a w ostatnim posiekane drobno orzeszki i panko.
    3. Obtocz sznycle w każdym naczyniu po kolei.
    4. Na patelni rozgrzej olej i smaż zapanierowane sznycle po 2-3 minuty z każdej strony, do uzyskania złocistej panierki.
    5. Serwuj z tajskim colesławem i posyp orzeszkami oraz posiekaną dymką.

    Smacznego!

Inne przepisy