Bianka - pierś gotowana

Bianka pierś gotowana to wędlina stworzona z mięsa indyczego, charakteryzująca się naturalnie niską zawartością tłuszczu - poniżej 3%.

Produkt o apetycznym, jasnoróżowym przekroju oraz delikatnym i naturalnym smaku uzyskanym dzięki procesowi gotowania i zastosowaniu odpowiednio skomponowanej mieszanki przypraw.

Idealnie sprawdzi się na kanapkę, półmisek z wędlinami czy jako dodatek do sałatek.

Główne cechy:

  • Naturalnie niska zawartość tłuszczu
  • Doskonała alternatywa dla produktów wieprzowych
  • Produkt bezglutenowy
  • Wartość odżywcza w 100 g produktu
    Wartość energetyczna 363 kJ / 86 kcal
    Tłuszcz 2,4 g
    w tym
    - kwasy tłuszczowe nasycone 1,4 g
    Węglowodany 1,9 g
    w tym
    - cukry <0,5 g
    Białko 14 g
    Sól 2,1 g
    Produkt może zawierać:
    gorczycę, mleko, seler, soję
    Opakowanie jednostkowe:
    ok. 2,4 kg
    Posiłek:
    śniadanie, kolacja
    Temperatura przechowywania:
    2-6°C