Osełka

Osełka pierś maślana to delikatna i krucha wędlina z indyka o smaku maślanym. 

Kształt produktu nawiązuje do tradycyjnego masła - osełki co zdecydowanie wyróżnia go na tle innych wędlin. Swój wyjątkowy smak i aromat zawdzięcza użytym do produkcji wyrobu przyprawom oraz dodatkowi masła.

Główne cechy:

  • Dobra alternatywa dla produktów wieprzowych
  • Doskonały smak z maślaną nutą
  • Produkt bezglutenowy
  • Wartość odżywcza w 100 g produktu
    Wartość energetyczna 377 kJ / 90 kcal
    Tłuszcz 2,8 g
    w tym
    - kwasy tłuszczowe nasycone 1,6 g
    Węglowodany 1,9 g
    w tym
    - cukry <0,5 g
    Białko 14 g
    Sól 2,1 g
    Produkt może zawierać:
    gorczycę, mleko, seler, soję
    Opakowanie jednostkowe:
    ok. 2 kg
    Posiłek:
    Śniadanie, kolacja
    Temperatura przechowywania:
    2-6°C