Azjatycki ogień
-
Wykonanie:
- Na rozgrzanej patelni upraż przez 4 minuty nerkowce, aż się zarumienią i poczujesz mocny orzechowy aromat.
- Paprykę i cebulę pokrój w kostkę. Czosnek wyciśnij.
- Zmieszaj dokładnie wszystkie składniki sosu: sos sojowy, sos rybny, olej sezamowy, sok z cytryny lub ocet, mirin, cukier mąkę ziemniaczaną i 80 ml wody.
- Na patelni rozgrzej olej i przesmaż papryczkę chili.
- Zwiększ ogień i dodaj pokrojoną w kostkę pierś z indyka doprawioną solą i pieprzem.
- Następnie dorzuć czosnek oraz cebulę. Zalej sosem. Gdy zgęstnieje, dodaj paprykę oraz groszek cukrowy, a następnie nerkowce.
- Serwuj z ryżem, sezamem oraz kolendrą.
Smacznego!
Inne przepisy
-
Azjatycki kociołek z indykiem
Kategoria: Dania główne
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 1 godz.
Autor: indykpol -
Pikantny indyk po azjatycku
Kategoria: Dania główne
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 35 min
Autor: indykpol