Sznycle z indyka a la schabowy, z kopytkami i zasmażanymi buraczkami
-
Składniki – sznycle z kopytkami:
- 1 op. Premium Sznycli z fileta z piersi indyka
- 120 g bułki tartej
- 2 jajka
- 50 g mąki pszennej
- 40 g masła
- 20 ml oleju
- 2 g soli
- 2 g pieprzu
- 500 g kopytek
Składniki - zasmażane buraczki:
- 400 g ugotowanych buraków
- 1 jabłko
- 10 ml soku z cytryny
- 30 g masła
- 15 g mąki pszennej
- 2 g soli
Wykonanie:
- Sznycle panieruj kolejno w mące z solą i pieprzem, roztrzepanych jajkach i bułce tartej. Następnie ponownie zamocz je w jajku i w bułce.
- Na patelni rozgrzej masło z olejem i smaż sznycle na średnim ogniu po 3-4 minuty z każdej strony, aż będą złociste.
- Kopytka gotuj w osolonej wrzącej wodzie około 2-3 minuty od wypłynięcia.
- Buraki oraz jabłko zetrzyj na tarce. W osobnym garnku roztop masło i dodaj mąkę, robiąc zasmażkę. Dodaj starte buraki i jabłko, cały czas mieszając.
Smacznego!
Inne przepisy
-
Sznycle panierowane z parmezanem w stylu włoskim
Kategoria: Sznycle
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 15 min
Autor: indykpol -
Sznycle w płatkach kukurydzianych, z ...
Kategoria: Sznycle
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 15 min
Autor: indykpol