Katalog przepisów

Sznycle z indyka a la schabowy, z kopytkami i zasmażanymi buraczkami

Autor: indykpol
Ocena:
0,0

Komentarze: 0
Kategoria: Sznycle
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 30 min
Składniki:
  • 1 op. Premium Sznycli z fileta z piersi indyka
  • 2 g soli (do buraczków)
  • 15 g mąki pszennej (do buraczków)
  • 30 g masła (do buraczków)
  • 10 ml soku z cytryny (do buraczków)
  • 1 jabłko (do buraczków)
  • 400 g ugotowanych buraków
  • 500 g kopytek
  • 2 g pieprzu
  • 2 g soli
  • 20 oleju
  • 40 masła
  • 50 mąki pszennej
  • 2 jajka
  • 120 g bułki tartej
Pobierz pdf
  • Składniki – sznycle z kopytkami:

    Składniki - zasmażane buraczki:

    • 400 g ugotowanych buraków
    • 1 jabłko
    • 10 ml soku z cytryny
    • 30 g masła
    • 15 g mąki pszennej
    • 2 g soli

    Wykonanie:

    1. Sznycle panieruj kolejno w mące z solą i pieprzem, roztrzepanych jajkach i bułce tartej. Następnie ponownie zamocz je w jajku i w bułce.
    2. Na patelni rozgrzej masło z olejem i smaż sznycle na średnim ogniu po 3-4 minuty z każdej strony, aż będą złociste.
    3. Kopytka gotuj w osolonej wrzącej wodzie około 2-3 minuty od wypłynięcia.
    4. Buraki oraz jabłko zetrzyj na tarce. W osobnym garnku roztop masło i dodaj mąkę, robiąc zasmażkę. Dodaj starte buraki i jabłko, cały czas mieszając.

    Smacznego!

Inne przepisy