Sznycle panierowane z parmezanem w stylu włoskim
-
Wykonanie:
- Na pierwszym talerzu przygotuj mąkę doprawioną solą i pieprzem.
- W osobnym naczyniu roztrzep jajka.
- Na trzecim talerzu bułkę tartą zmieszaj z wyciśniętym czosnkiem oraz tartym parmezanem.
- Sznycle obtocz kolejno w mące, roztrzepanych jajkach i mieszance bułki tartej z parmezanem.
- Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek. Smaż sznycle na średnim ogniu po 2-3 minuty z każdej strony, aż panierka będzie złocista i chrupiąca.
- Serwuj skropione sokiem z cytryny, wraz z pomidorkami cherry i świeżą bazylią.
Smacznego!
Inne przepisy
-
Chrupiące orzechowe sznycle z tajskim coleslawem
Kategoria: Sznycle
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 45 min
Autor: indykpol -
Sznycle z indyka w wiórkach kokosowych z ...
Kategoria: Sznycle
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 20 min
Autor: indykpol