Katalog przepisów

Sznycle panierowane z parmezanem w stylu włoskim

Autor: indykpol
Ocena:
0,0

Komentarze: 0
Kategoria: Sznycle
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 15 min
Składniki:
  • 1 op. Premium Sznycli z fileta z piersi indyka
  • 1 g świeżo zmielonego pieprzu
  • 1 g soli
  • 40 ml oliwy z oliwek
  • 120 g mąki pszennej
  • 3 duże jajka
  • 100 g drobno startego parmezanu
  • 2 ząbki czosnku
  • 150 g bułki tartej
Pobierz pdf
  • Wykonanie:

    1. Na pierwszym talerzu przygotuj mąkę doprawioną solą i pieprzem.
    2. W osobnym naczyniu roztrzep jajka.
    3. Na trzecim talerzu bułkę tartą zmieszaj z wyciśniętym czosnkiem oraz tartym parmezanem.
    4. Sznycle obtocz kolejno w mące, roztrzepanych jajkach i mieszance bułki tartej z parmezanem.
    5. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek. Smaż sznycle na średnim ogniu po 2-3 minuty z każdej strony, aż panierka będzie złocista i chrupiąca.
    6. Serwuj skropione sokiem z cytryny, wraz z pomidorkami cherry i świeżą bazylią.

    Smacznego!

Inne przepisy