Sznycle w płatkach kukurydzianych, z pikantnym miodem
-
Wykonanie:
- Przygotuj 3 płaskie naczynia: w pierwszym mąkę z solą i pieprzem, w drugim roztrzepane jajka, w trzecim bułkę tartą.
- Każdy sznycel obtocz kolejno w mące, jajku i pokruszonych płatkach kukurydzianych.
- Na dużej patelni rozgrzej olej. Smaż sznycle na średnim ogniu po 2-3 minuty z każdej strony.
- W międzyczasie w małym garnuszku rozgrzej miód, dodaj płatki chili i podgrzewaj przez 3 minuty.
- Podaj skropione sokiem z limonki i polane pikantnym miodem.
Smacznego!
Inne przepisy
-
Sznycle panierowane z parmezanem w stylu włoskim
Kategoria: Sznycle
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 15 min
Autor: indykpol -
Sznycle z indyka w wiórkach kokosowych z ...
Kategoria: Sznycle
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 20 min
Autor: indykpol