Katalog przepisów

Sznycle w płatkach kukurydzianych, z pikantnym miodem

Autor: indykpol
Ocena:
0,0

Komentarze: 0
Kategoria: Sznycle
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 15 min
Składniki:
  • 1 op. Premium Sznycli z fileta z piersi indyka
  • 15 g płatków chili (do doprawienia miodu)
  • 120 ml miodu
  • 1/2 limonki
  • 30 ml oleju
  • 2 g soli
  • 2 g pieprzu
  • 2 g czosnku w proszku
  • 2 g cebuli w proszku
  • 5 g papryki w proszku
  • 140 g płatków kukurydzianych
  • 2 jajka
  • 50 g mąki pszennej
Pobierz pdf
  • Wykonanie:

    1. Przygotuj 3 płaskie naczynia: w pierwszym mąkę z solą i pieprzem, w drugim roztrzepane jajka, w trzecim bułkę tartą.
    2. Każdy sznycel obtocz kolejno w mące, jajku i pokruszonych płatkach kukurydzianych.
    3. Na dużej patelni rozgrzej olej. Smaż sznycle na średnim ogniu po 2-3 minuty z każdej strony.
    4. W międzyczasie w małym garnuszku rozgrzej miód, dodaj płatki chili i podgrzewaj przez 3 minuty.
    5. Podaj skropione sokiem z limonki i polane pikantnym miodem.

    Smacznego!

     

Inne przepisy