Mięso gulaszowe z uda z indyka

Najwyższej jakości mięso z uda indyczego bez skóry oraz tłuszczu podskórnego. 

Mięso pokrojone na kawałki o wielkości ok. 2 cm ,  idealne do  przygotowania gulaszu, czy potrawki z indyka.

Charakteryzuje je barwa typowa dla mięsa udowego - czerwona do ciemnoczerwonej.

 

Propozycja podania:

Gulasz z warzywami Składniki:

  • 500 g mięsa gulaszowego z indyka Samo Dobro
  • 1 posiekana cebula
  • 2 roztarte ząbki czosnku
  • 3 marchewki
  • 1 por
  • 1 szklanka białego wytrawnego wina
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • mąka pszenna
  • oliwa z oliwek
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Mięso doprawić solą i pieprzem, obtoczyć w mące i usmażyć na złoty kolor na rozgrzanej oliwie, przełożyć do innego naczynia. Na tym samym tłuszczu zeszklić cebulę i czosnek, a następnie pokrojone w plastry: marchewkę i pora. Dodać mięso i zalać winem oraz szklanką wody. Całość dusić do miękkości na wolnym ogniu. Posypać natką pietruszki. Podawać z makaronem. 

  • Wartość odżywcza w 100 g produktu
    Opakowanie jednostkowe:
    500 g ST
    Posiłek:
    Obiad, Kolacja
    Temperatura przechowywania:
    0°C - 4°C
  • Indeks:  9133571

    Marka: Indykpol

    Grupa produktowa:  Mięsa świeże

    Grupa asortymentowa:  Samo dobro

     

    Samo dobro to linia świeżych, najwyższej jakości mięs z indyka, wstępnie pokrojonych, przez co szybkich do przygotowania.

    Linia Samo dobro, jest odpowiedzią na rosnące zainteresowanie wśród Konsumentów przetworami i mięsem indyczym ze względu na jego wyjątkowe walory smakowe, zdrowotne i dietetyczne.

    Mięso gulaszowe z uda z indyka jest estetyczne opakowanie z oznaczonym producentem (gwarantem jakości) oraz terminem przydatności.

    Produkt stałowagowy - idealny do lady samoobsługowej.

    Opakowanie jednostkowe: sztywny MAP 500 g

    Opakowanie zbiorcze: karton 8 szt., 4 kg

    Kod EAN opakowanie jednostkowe: 590186900052

    Kod EAN opakowanie zbiorcze: 590186900668