Szaszłyki z indykiem
-
Czas przygotowania przepisu nie uwzględnia marynowania. Wykonanie:
- Wymieszaj oliwę z wyciśniętym czosnkiem, 15 ml sosu sojowego, solą i pieprzem.
- Odlej połowę marynaty do jednej miski i dodaj pokrojoną w grubą kostkę pierś z indyka.
- W drugiej misce z marynatą umieść pokrojoną w pół-krążki cukinię, paprykę i czerwoną cebulę.
- Marynuj ok. 2 godz.
- Nagrzej piekarnik do 180⁰C.
- Patyczki zmocz w zimniej wodzie. Nadziewaj naprzemiennie indyka z warzywami wedle uznania.
- Najpierw obsmaż po 2 minuty z każdej strony na rozgrzanej patelni.
- Wymieszaj miód z pozostałym sosem sojowym i posmaruj pędzlem szaszłyki.
- Umieść je na blasze w piekarniku na 25 minut.
- W tym czasie zblenduj jogurt grecki z miętą, sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
Smacznego!
Inne przepisy
-
Bataty z indykiem BBQ
Kategoria: Przekąski
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 1,5 godz.
Autor: indykpol -
Kofta z mielonego mięsa indyka
Kategoria: Przekąski
Trudność: Średni
Czas przygotowania: ok. 20 min
Autor: indykpol