Katalog przepisów

Kofta z mielonego mięsa indyka

Autor: indykpol
Ocena:
0,0

Komentarze: 0
Kategoria: Przekąski
Trudność: Średni
Czas przygotowania: ok. 20 min
Składniki:
Pobierz pdf
  • Wykonanie:

    1. Mięso mielone wymieszaj dokładnie z przyprawami i dodaj oliwy.
    2. Dokładnie ugnieć rękoma, dodaj dwa żółtka i mieszaj dalej do uzyskania jednolitej masy, aby łatwiej formowało się kofty.
    3. W dłoniach ulep kulki z mięsa, nabij je na patyczki do szaszłyków i wałkuj aby osiągnąć podłużny kształt.
    4. Marchewki i seler kroimy w słupki. Podaj na dużym talerzu lub półmisku.
    5. Jogurt oraz ajvar przełóż do mniejszych miseczek.
    6. To wygodne danie do dzielenia się podczas imprezy w ogrodzie.

    SMACZNEGO!

Inne przepisy