Katalog przepisów

Sałatka z grillowanym indykiem i burakiem

Autor: indykpol
Ocena:
0,0

Komentarze: 0
Kategoria: Sałatki
Trudność: Średni
Czas przygotowania: ok. 1,5 godz.
Składniki:
  • 2 op. Medalionów z polędwiczki indyka Samo Dobro
  • 2 łyżki miodu
  • 1 łyżka musztardy
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 3 łyżki oleju rzepakowego
  • Sól i Pieprz do smaku
  • 4 szt. średnich gotowanych buraków
  • 250 g koziego sera
  • 2 op. mixu sałat
  • gęsty ocet balsamiczny do polania
Pobierz pdf
  • Wykonanie

    1. Wymieszaj miód, musztardę i sok z cytryny z olejem rzepakowym, dopraw solą i pieprzem.
    2. Polej medaliony przygotowaną połową sosu i wstaw do lodówki na przynajmniej godzinę.
    3. Zamarynowanego indyka ułóż na grillu i grilluj 20 minut, obracając na drugą stronę po upływie 10 minut.
    4. W międzyczasie pokrój w plasterki buraki i kozi ser.
    5. Grillowane medaliony ułóż na przemian z plastrami buraka i koziego sera na sałacie polanej sosem miodowo-musztardowym.
    6. Gotowe porcje sałatki polej gęstym octem balsamicznym i posyp orzeszkami piniowymi.

    SMACZNEGO!

Tagi

Inne przepisy