Sałatka z grillowanym indykiem i burakiem
-
Wykonanie
- Wymieszaj miód, musztardę i sok z cytryny z olejem rzepakowym, dopraw solą i pieprzem.
- Polej medaliony przygotowaną połową sosu i wstaw do lodówki na przynajmniej godzinę.
- Zamarynowanego indyka ułóż na grillu i grilluj 20 minut, obracając na drugą stronę po upływie 10 minut.
- W międzyczasie pokrój w plasterki buraki i kozi ser.
- Grillowane medaliony ułóż na przemian z plastrami buraka i koziego sera na sałacie polanej sosem miodowo-musztardowym.
- Gotowe porcje sałatki polej gęstym octem balsamicznym i posyp orzeszkami piniowymi.
SMACZNEGO!
Inne przepisy
-
Sałatka z indyka w stylu tajskim
Kategoria: Sałatki
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 25 min
Autor: indykpol -
Kofta z mielonego mięsa indyka
Kategoria: Przekąski
Trudność: Średni
Czas przygotowania: ok. 20 min
Autor: indykpol -
Sałatka z piersi indyka z burakiem i kozim serem
Kategoria: Sałatki
Trudność: Średni
Czas przygotowania: ok. 25 min
Autor: indykpol -
Skrzydła z indyka w sosie sojowym
Kategoria: Dania główne
Trudność: Średni
Czas przygotowania: ok. 3 godz.
Autor: indykpol