Mini steki z polędwiczki z indyka

Delikatne mięso z polędwiczki z indyka, pokrojone w plastry o grubości 1,5-2 cm, idealnie nadające się do przygotowania wyszukanych potraw.

Propozycja podania:

Mini steki w sosie serowym

Składniki:

  • ok.740 g mini steków z polędwiczki indyczej Samo Dobro 100 g
  • sera gruyere 100 g
  • sera cheddar
  • 300 ml śmietany 30%
  • 150 g pieczarek
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • olej
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Mini steki umyć i osuszyć. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu, przełożyć do innego naczynia, a na patelnię wlać śmietanę i dodać pokrojone na duże kawałki sery. Całość delikatnie wymieszać do roztopienia się serów, a następnie dołożyć mini steki. Doprawić do smaku. W osobnym garnku udusić pokrojone w ćwiartki pieczarki, doprawic solą i pieprzem. Podawać z pieczonymi ziemniakami oraz gotowanymi warzywami.

  • Wartość odżywcza w 100 g produktu
    Opakowanie jednostkowe:
    380 g ST
    Posiłek:
    obiad, kolacja
    Temperatura przechowywania:
    0°C - 4°C
  • Samo dobro to linia świeżych, najwyższej jakości mięs z indyka, wstępnie pokrojonych, przez co szybkich do przygotowania.

    Linia Samo dobro, jest odpowiedzią na rosnące zainteresowanie wśród Konsumentów przetworami i mięsem indyczym ze względu na jego wyjątkowe walory smakowe, zdrowotne i dietetyczne.

    Mini steki z polędwiczki indyka są estetyczne opakowane z oznaczonym producentem (gwarantem jakości) oraz terminem przydatności.

     

    Produkt stałowagowy - idealny do lady samoobsługowej.

    Opakowanie jednostkowe: sztywny MAP 380 g