Udo z indyka

Bardzo smaczne delikatne i soczyste mięso z uda indyczego.

Idealne do stworzenia efektowynych potraw zarówno na ostro, jak i na słodko.

Propozycja podania:

Udo na słodko

Składniki:

  • 500 g mięsa z udźca z indyka
  • 1 opakowanie suszonych moreli
  • śliwek oraz rodzynek
  • 1 ząbek czosnku
  • oliwa z oliwek
  • 1 opakowanie curry
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Mięso zalać marynatą z posiekanego czosnku, soli, pieprzu, curry i oliwy i odstawić na kilka godzin. Następnie przełożyć do brytfanny, dodać suszone owoce, oliwę z marynaty i trochę wody. Wstawić do piekarnika, piec ok. godziny. W trakcie pieczenia sprawdzić czy nie trzeba dolać wody. Podawać z ryżem.

  • Wartość odżywcza w 100 g produktu
    Opakowanie jednostkowe:
    ok. 630 g
    Posiłek:
    Obiad, Kolacja
    Temperatura przechowywania:
    0°C - 4°C
  • Udo indycze w linii Samo dobro to element tuszki z indyczki, obejmujący kość udową łącznie z otaczającymi mięśniami i skórą. Dwa cięcia wykonuje się wstawach.

    Samo dobro to linia świeżych, najwyższej jakości mięs z indyka, wstępnie pokrojonych, przez co szybkich do przygotowania.

    Linia Samo dobro, jest odpowiedzią na rosnące zainteresowanie wśród Konsumentów przetworami i mięsem indyczym ze względu na jego wyjątkowe walory smakowe, zdrowotne i dietetyczne.

    Udo indycze jest estetyczne opakowane z oznaczonym producentem (gwarantem jakości) oraz terminem przydatności. Produkt idealny do lady samoobsługowej.

    Opakowanie jednostkowe: sztywny MAP ok. 630 g

    Opakowanie zbiorcze: karton 4 szt., ok. 2,5 kg

    Produkt dostępny również w opakowaniu o wadze ok. 1 kg.