Sznycle z indyka z zielonymi szparagami
-
Wykonanie:
- Natarte solą i pieprzem sznycle z indyka smaż na małym ogniu na oliwie i połowie porcji masła. Po 4 minutach obróć sznycle i dodaj pokrojony w plasterki czosnek, startą skórkę z cytryny oraz sok. Smaż kolejne 4 minuty.
- Zdejmij sznycle z patelni i wrzuć na nią umyte i pokrojone szparagi wraz z pozostałym masłem i szałwią. Zwiększ ogień.
- Dodaj również groszek, dopraw solą i pieprzem. Po 3 minutach zdejmij z ognia.
- Nałóż zielone warzywa w maślano-cytrynowo-szałwiowym sosie na dwa talerze wraz ze sznyclami.
Smacznego!
Inne przepisy
-
Sznycle z indyka z figami
Kategoria: Dania główne
Trudność: Średni
Czas przygotowania: ok. 45 min
Autor: indykpol -
Szparagi z indykiem
Kategoria: Dania główne
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 45 min
Autor: indykpol