Katalog przepisów

Sznycle z indyka z zielonymi szparagami

Autor: indykpol
Ocena:
0,0

Komentarze: 0
Kategoria: Dania główne
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 15 min
Składniki:
  • 1 op. Sznycli z fileta z piersi indyka
  • 140 g cienkich zielonych szparagów
  • 100 g groszku zielonego
  • 1/2 cytryny (skórka i sok)
  • 3 ząbki czosnku
  • 8 listków szałwii
  • 10 ml oliwy
  • 40 g masła
  • sól i pieprz do smaku
Pobierz pdf
  • Wykonanie:

    1. Natarte solą i pieprzem sznycle z indyka smaż na małym ogniu na oliwie i połowie porcji masła. Po 4 minutach obróć sznycle i dodaj pokrojony w plasterki czosnek, startą skórkę z cytryny oraz sok. Smaż kolejne 4 minuty.
    2. Zdejmij sznycle z patelni i wrzuć na nią umyte i pokrojone szparagi wraz z pozostałym masłem i szałwią. Zwiększ ogień.
    3. Dodaj również groszek, dopraw solą i pieprzem. Po 3 minutach zdejmij z ognia.
    4. Nałóż zielone warzywa w maślano-cytrynowo-szałwiowym sosie na dwa talerze wraz ze sznyclami. 

    Smacznego!

Inne przepisy