Katalog przepisów

Polędwiczka z indyka z nutą chili

Autor: indykpol
Ocena:
0,0

Komentarze: 0
Kategoria: Dania główne
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 50 min
Składniki:
  • 1 Polędwiczka z indyka
  • 100 g sera feta
  • 1 garść świeżej natki pietruszki
  • 1/2 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego
  • 1 szczypta ostrej papryki lub płatków chili
  • 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 szt. papryczka chili
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 czerwone papryki
Pobierz pdf
  • Wykonanie:

    1. Polędwiczkę pokrój na kawałki, dopraw solą, pieprzem, papryką słodką, ostrą i kminem, skrop oliwą i sokiem z limonki, odstaw na 15 minut.
    2. Na patelni podsmaż indyka na złoty kolor.
    3. Dodaj pokrojoną paprykę, imbir, chili i czosnek, smaż chwilę, a następnie przełóż całość do naczynia żaroodpornego. Piecz ok. 15-20 minut w 190°C.
    4. Po upieczeniu wymieszaj z natką pietruszki i posyp fetą.
    5. Serwuj na puszystym ryżu.

    Smacznego!

Inne przepisy