Polędwiczka z indyka z nutą chili
-
Wykonanie:
- Polędwiczkę pokrój na kawałki, dopraw solą, pieprzem, papryką słodką, ostrą i kminem, skrop oliwą i sokiem z limonki, odstaw na 15 minut.
- Na patelni podsmaż indyka na złoty kolor.
- Dodaj pokrojoną paprykę, imbir, chili i czosnek, smaż chwilę, a następnie przełóż całość do naczynia żaroodpornego. Piecz ok. 15-20 minut w 190°C.
- Po upieczeniu wymieszaj z natką pietruszki i posyp fetą.
- Serwuj na puszystym ryżu.
Smacznego!
Inne przepisy
-
Azjatycki ogień
Kategoria: Dania główne
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 45 min
Autor: indykpol -
Indyk w sosie orzechowym
Kategoria: Dania główne
Trudność: Średni
Czas przygotowania: ok. 1,5 godz.
Autor: indykpol