Croque Monsieur z Bianką
-
Wykonanie:
- Nagrzej piekarnik do 220⁰C.
- Na patelni roztop 20 g masła i zmieszaj z mąką, by uzyskać złocistą zasmażkę.
- Dolej mleka, zetrzyj gałkę muszkatołową i dodaj po szczypcie soli i pieprzu. Wymieszaj trzepaczką do uzyskania gładkiej, gęstej konsystencji beszamelu. Zdejmij z ognia.
- Na tarce zetrzyj sery.
- Posmaruj jedną kromkę masłem i ułóż ją posmarowaną stroną na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
- Wierzch posmaruj grubą warstwą beszamelu i dodaj kolejno: tarte sery, plastry Bianki, musztardę, ponownie starty ser i zamknij drugą kromką posmarowaną beszamelem z obydwu stron.
- Posyp pozostałym serem i ułóż na wierzchu listki szałwii.
- Piecz około 7 minut.
Smacznego!
Inne przepisy
-
Kanapka z chrupiącymi sznyclami
Kategoria: Przekąski
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 30 min
Autor: indykpol -
Kanapki z pieczonym indykiem
Kategoria: Przekąski
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 3 godz.
Autor: indykpol