Katalog przepisów

Kanapki z pieczonym indykiem

Autor: indykpol
Ocena:
0,0

Komentarze: 0
Kategoria: Przekąski
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 3 godz.
Składniki:
  • 1 filet z piersi indyka
  • 1/3 szklanki oleju rzepakowego
  • 1,5 łyżeczki słodkiej papryki
  • 1/2 łyżeczki majeranku
  • sól i pieprz do smaku
Pobierz pdf
  • Sposób przygotowania:

    1. Zmieszaj olej z przyprawami i marynuj mięso w powstałej marynacie cała noc w lodówce.
    2. Następnego dnia nagrzej piekarnik do 140°C. Przełóż pierś z indyka do naczynia żaroodpornego i piecz przez 3 godz.
    3. Po ostygnięciu pokrój mięso w plastry i ułóż na kanapkach. Mięso możesz polać sosem z pieczeni.

    Smacznego!

Tagi

Inne przepisy