Kanapki z pieczonym indykiem
-
Sposób przygotowania:
- Zmieszaj olej z przyprawami i marynuj mięso w powstałej marynacie cała noc w lodówce.
- Następnego dnia nagrzej piekarnik do 140°C. Przełóż pierś z indyka do naczynia żaroodpornego i piecz przez 3 godz.
- Po ostygnięciu pokrój mięso w plastry i ułóż na kanapkach. Mięso możesz polać sosem z pieczeni.
Smacznego!
Inne przepisy
-
Burger deluxe z indykiem
Kategoria: Przekąski
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 45 min
Autor: indykpol -
Burgery z indyka z chutneyem z mango i cebuli
Kategoria: Dania główne
Trudność: Średni
Czas przygotowania: ok. 30 min
Autor: indykpol -
Bułka maślana z szarpanym indykiem
Kategoria: Przekąski
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 3 godz.
Autor: indykpol -
Kanapka z szarpanym indykiem
Kategoria: Przekąski
Trudność: Trudny
Czas przygotowania: ok. 3,5 godz.
Autor: indykpol