Zielona lasagne z indykiem
-
Wykonanie:
- Na odrobinie oleju podsmaż mielonego indyka z drobno posiekaną cebulą i czosnkiem.
- Na maśle przesmaż pora, groszek i szpinak.
- W osobnym garnuszku przygotuj beszamel: masło + mąka + mleko, doprawione gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Połącz sos z warzywami.
- W niedużym naczyniu żaroodpornym ułóż warstwy: beszamel z warzywami, płaty ciasta, mięso z indyka, beszamel z warzywami i startą mozzarellę. Powtarzaj do wyczerpania składników. Na wierzchu połóż warstwę beszamelu z warzywami, posyp mozzarellą, parmezanem i oregano.
- Piecz w 180°C przez około 35-40 minut, aż ser się pięknie zapiecze.
- Po wyjęciu daj lasagne 5 minut odpocząć przed krojeniem.
Smacznego!
Inne przepisy
-
Lasagne z indykiem
Kategoria: Dania główne
Trudność: Średni
Czas przygotowania: ok. 3,5 godz.
Autor: indykpol -
Muszelki faszerowane indykiem, szpinakiem i ...
Kategoria: Dania główne
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 2 godz.
Autor: indykpol