Udziec z indyka a la ragu
-
Wykonanie:
- Piekarnik nagrzej do 150⁰C stopni.
- Przesmaż mięso na oleju w żeliwnym garnku przez 10 minut na średnim ogniu.
- Następnie dodaj posiekane: marchewkę, cebulę, czosnek i pora, smaż i dorzuć przecier pomidorowy oraz puszkę pomidorów. Całość smaż 3 minuty na zwiększonym ogniu, cały czas mieszając.
- Zalej bulionem, dodaj gałązki rozmarynu, poczekaj aż gulasz zagotuje się. Przykryj pokrywką i wstaw do piekarnika na 2,5 godz.
- Wyciągnij, odparuj przez 15 minut na małym ogniu.
- Poszarp mięso – powinno być kruche.
- Serwuj z ulubionym makaronem i tartym parmezanem.
Smacznego!
Inne przepisy
-
Indyk po florencku
Kategoria: Dania główne
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 40 min
Autor: indykpol -
Udziec z indyka pieczony z suszonymi śliwkami
Kategoria: Dania główne
Trudność: Średni
Czas przygotowania: ok. 1,5 godz.
Autor: indykpol