Grillowane sznycle z szałwią i ziemniakami
-
Czas przygotowania przepisu nie uwzględnia marynowania mięsa. Wykonanie:
- Mięso indyka natrzyj solą i pieprzem.
- W misce wymieszaj drobno posiekany czosnek, tymianek, oregano i 40 ml oliwy. Zalej mięso przygotowaną marynatą i odstaw do lodówki na minimum 2 godziny.
- W międzyczasie umyj ziemniaki, pokrój je w ćwiartki i gotuj w osolonej wodzie przez około 15-20 minut, do miękkości. Odcedź i pozostaw do ostygnięcia.
- Rozgrzej grill lub patelnię grillową na średnim ogniu. Grilluj zamarynowane sznycle po 3-4 minuty z każdej strony, aż mięso będzie dobrze wysmażone i przełóż je na talerz.
- Na tej samej patelni rozgrzej pozostałą oliwę i masło. Dodaj pokrojoną w piórka czerwoną cebulę i smaż przez 2-3 minuty. Następnie dodaj ziemniaki i listki szałwii. Smaż wszystko razem przez około 5-7 minut, od czasu do czasu delikatnie mieszając, aż ziemniaki będą złociste i chrupiące.
- Serwuj sznycle na ziemniakach z cebulą i chrupiącą szałwią.
Smacznego!
Inne przepisy
-
Grillowane sznycle z kaszą jaglaną i ...
Kategoria: Sznycle
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 45 min
Autor: indykpol -
Sznycle z indyka w miodowo-musztardowym sosie ...
Kategoria: Sznycle
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 30 min
Autor: indykpol