Sznycle w sosie pieczarkowym z suszonymi pomidorami i szpinakiem
-
Wykonanie:
- Natrzyj sznycle solą i pieprzem i obtocz w mące.
- Rozgrzej patelnię na średnim ogniu i roztop 30 g masła. Obsmaż sznycle z każdej strony przez około 1-2 minuty, aż zarumienią się. Przełóż je na talerz.
- Na tej samej patelni roztop resztę masła i dodaj pokrojone pieczarki. Smaż przez 5 minut, aż pieczarki puszczą i odparują wodę, wówczas dolej octu balsamicznego.
- Dodaj wyciśnięty czosnek i smaż jeszcze przez minutę.
- Dorzuć pomidory suszone pokrojone w paski i śmietanę. Gotuj na małym ogniu przez 2-3 minuty.
- Dodaj szpinak i wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Dodaj starty parmezan i mieszaj, aż ser się rozpuści.
- Ułóż sznycle na patelni z sosem i podgrzewaj przez 1-2 minuty.
- Serwuj z ulubionym makaronem.
Smacznego!
Inne przepisy
-
Sznycle smażone z cytryną, czosnkiem i ...
Kategoria: Sznycle
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 15 min
Autor: indykpol -
Sznycle z indyka w miodowo-musztardowym sosie ...
Kategoria: Sznycle
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 30 min
Autor: indykpol