Wątróbka z indyka z granatem
-
Wykonanie:
- Wątrobę indyczą pokrój na mniejsze kawałki.
- Potnij owoc granatu na kawałki i zanurzając je w misce z wodą, wydobądź pestki oddzielając je od białych błonek. Odrzuć błonki i odcedź pestki.
- Cebulę posiekaj w piórka.
- Na patelni rozgrzej olej i roztop masło na średnim ogniu. Dodaj cebulę i po 3 minutach dorzuć kawałki wątróbki, smażąc aż się zarumieni.
- Dodaj kmin rzymski, czerwony pieprz i liście laurowe. Zalej sokiem z granatu, zmniejsz ogień, czekając aż sok się zredukuje.
- W międzyczasie ugotuj kaszę jaglaną według instrukcji z opakowania.
- Po zredukowaniu soku dopraw solą, dodaj 1/3 pestek granatu oraz posiekaną natkę pietruszki i wymieszaj.
- Serwuj na kaszy jaglanej i posyp obficie pozostałym granatem oraz pietruszką, spryskaj też sokiem z cytryny.
Smacznego!
Inne przepisy
-
Golonki z indyka na kaszy quinoa
Kategoria: Dania główne
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 2 godz.
Autor: indykpol -
Medalioniki z indyka
Kategoria: Dania główne
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 1 godz.
Autor: indykpol