Katalog przepisów

Wrapy z indykiem

Autor: indykpol
Ocena:
0,0

Komentarze: 0
Kategoria: Przekąski
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 45 min
Składniki:
  • 1 Polędwiczka z indyka Samo dobro
  • sól, pieprz, słodka papryka, kmin rzymski
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 gałązki świeżego tymianku
  • 200 ml jogurtu greckiego
  • 1 garstka orzeszków piniowych
  • 1/2 cebuli czerwonej cebuli
  • 2 awokado
  • 2 papryki ramiro
  • 1 sałata rzymska
  • 4 tortille (najlepiej pełnoziarniste)
Pobierz pdf
  • Sposób przygotowania:

    1. Nagrzej piekarnik do 200 stopni.
    2. Polędwiczkę z indyka natrzyj solą, pieprzem, słodką papryką i mielonym kminem rzymskim z obydwu stron. Obsmaż ją na patelni grillowej po 2 minuty z każdej strony.
    3. Paprykę ramiro przekrój wzdłuż i również grilluj na patelni aż zmięknie.
    4. Jogurt grecki zmieszaj z drobno pokrojonym tymiankiem i wyciśniętym czosnkiem oraz solą i pieprzem dla smaku.
    5. Awokado, sałatę, grillowaną paprykę, cebulę pokrój w paseczki lub wedle uznania.
    6. Tortillę posmaruj sosem jogurtowym, a następnie ułóż na niej parę kawałków pokrojonej polędwiczki z indyka. Posyp orzeszkami i zagnij do środka wszystkie brzegi, tak by uzyskać kwadrat i zawiń całość, a następnie przekrój w poprzek na pół.
    7. Wrapy serwuj na zimno lub podgrzane na patelni grillowej.

    Smacznego!

Inne przepisy