Panierowane polędwiczki
-
Sposób przygotowania:
- Polędwiczki pokrój w paseczki. Maślankę wlej do miski, dopraw solą i pieprzem. Wrzuć do maślanki polędwiczki i odstaw na noc do lodówki.
- Następnego dnia wymieszaj mąkę z pozostałymi przyprawami. Do mąki dolej trochę maślanki, około połowy szklanki i utrzyj na panierkę. W zależności od tego, jaką panierkę lubisz, dolej albo maślanki albo dosyp mąki.
- Obtocz polędwiczki w panierce i odstaw do lodówki na ok. 30 minut.
- Po upływie tego czasu wrzuć panierowane polędwiczki na rozgrzany na patelni olej i smaż do uzyskania złocistego koloru.
Smacznego!
Inne przepisy
-
Polędwiczki z indyka w balsamicznej glazurze ...
Kategoria: Dania główne
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 1 godz.
Autor: indykpol -
Eskalopki z Indyka
Kategoria: Dania główne
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 45 min
Autor: indykpol -
Polędwiczka z indyka pod chrupiąca chmurką
Kategoria: Dania główne
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 1 godz.
Autor: indykpol -
Polędwiczka w boczku
Kategoria: Dania główne
Trudność: Łatwy
Czas przygotowania: ok. 1,5 godz.
Autor: indykpol