Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu dostosowania naszego serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników. W przeglądarce internetowej można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień w przeglądarce internetowej dotyczącej cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Pozostając na naszej stronie internetowej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie tej technologii. Więcej informacji znajdziesz w Polityce prywatności.
Polędwiczki obtocz w suszonej bazylii, oregano, soli i pieprzu, a następnie na rozgrzanym oleju podsmaż z obydwu stron do uzyskania złocistego koloru. Zdejmij z patelni.
Na pozostały tłuszcz wrzuć wyciśnięty czosnek i podsmaż 2 minuty, następnie dodaj ocet i cukier. Mieszaj przez ok. 5 minut, aż glazura zgęstnieje.
Pokryj polędwiczki balsamiczną glazurą, ułóż w niedużym wysmarowanym olejem naczyniu żaroodpornym wraz z pomidorkami oraz gałązkami rozmarynu. Piecz ok. 30 minut.
Na 3 minuty przed końcem pieczenia na polędwiczkach kładziemy plastry mozzarelli.